Aydan Durak Narsist kişilerle başa çıkmanın yolları
HABERİ PAYLAŞ

Narsist kişilerle başa çıkmanın yolları

Narsist kişiler bencil olur ve sadece kendini düşünür. Onlar için önemli olan sadece kendi hayatları ve istekleridir. Durum böyle olunca onlarla iletişim kurmak ve anlaşabilmek de zorlaşır. Ancak narsist kişilerle baş etmenin yolları da var. İşte onlardan bazıları...

TARTIŞMAYA GİRMEYİN

Narsist bir kişiyle tartışmamak yapacağınız en doğru hareketlerden biri. Tartışmada haklı çıkarsanız muhtemelen size öfkelenir, hatta kinlenir. Tartışmaya girmemek ve susmak sizin için daha karlıdır.

KENDİNİZİ ÖNEMSEYİN

Haberin Devamı

Narsistler kendilerine en yakın olanların öz güvenlerini ve benlik saygılarını kırma eğilimindedir.

Onları küçük düşürürler, dalga geçerler ve kendilerine bağımlı hale getirirler. Bu durumla mücadele edebilmek için kendinizin farkında olun. Her zaman ne kadar değerli olduğunuzu unutmayın. Onların söylediklerini ve yaptıklarını içselleştirmeyin.

TEPKİ VERMEYİN VE BULUNDUĞUNUZ YERDEN AYRILIN

Narsist ve size kötü davranmaya başlayan biriyle karşılaştığınızda kendinizi yormak ve mücadele etmek yerine tepki vermemeyi tercih edin.

Size kötü davranmaya başladıklarında veya kavga çıkarmaya çalıştıklarında tepki vermeyin. İstedikleri tam olarak bu. Bunun yerine sessizce ortamdan uzaklaşın.

SINIRLARINIZI BELİRLEYİN

Narsist kişilerin bencil davranışlarını fark ettiğinizde kendini kontrol edin. Onlara büyük tepkiler vermeyin. Bunun yerine sakin olun, net sınırlar çizin. Gerekirse tekrar tekrar sınırlarınızı hatırlatın ve bunlara sadece sözde değil eylemde de uyun.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder