Aydan Durak Öksürüğü bitiren doğal tarif
HABERİ PAYLAŞ

Öksürüğü bitiren doğal tarif

Kış aylarında soğuk havanın da etkisiyle öksürük sorunuyla karşı karşıya kalabilirsiniz. Öksürük, son derece rahatsız edicidir. Soğuk algınlığı, grip, alerjiler, solunum yolu enfeksiyonları ve diğer altta yatan birçok sağlık sorununa bağlı olarak ortaya çıkabilir. Öksürükten doğal yollarla kurtulabilmek için pek çok yöntem mümkün. Beslenme ve Diyet Uzmanı  Asya Naz Al, öksürüğü bitiren doğal önerileri açıklıyor.

Öksürük, hepimizin yaşamı boyunca en az bir kere de olsa karşılaştığı rahatsız edici bir semptomdur diyebiliriz. Soğuk algınlığı, grip, alerjiler, solunum yolu enfeksiyonları ve diğer altta yatan birçok sağlık sorununa bağlı olarak ortaya çıkabilir.

Haberin Devamı

Öksürük bazen hafif ve geçici olabilmekte, fakat bazı durumlarda uzun sürebilir ve yaşam kalitesini önemli ölçüde etkileyebilir. Uzun süreli öksürük durumlarında elbette doktora başvurmak yapılması gerekenlerin en başında gelmektedir.

Geleneksel tıbbın yanı sıra, doğal ve bitkisel tarifler de öksürüğü hafifletmek ve semptomları azaltmak için etkili yöntemlerden biri haline gelmiştir. Bu yazıda, öksürüğe karşı farklı doğal ve geleneksel tarifleri keşfedeceğiz, ancak herhangi bir tedavi yöntemini uygulamadan önce bir sağlık uzmanına danışmanın önemli olduğunu unutmamalıyız.

ÖKSÜRÜĞÜ BİTİREN DOĞAL TARİF

  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 3-4 damla kadar zeytinyağı

HAZIRLANIŞI

1. Bir kasede balı, toz zencefili ve toz zerdeçalı karabiberi karıştırın.

2. Üzerine 3-4 damla kadar göz kararı zeytinyağı ekleyin.

3. Tüm malzemeleri iyice karıştırın ve homojen bir macun elde edene kadar karıştırmaya devam edin.

4. Macunu bir kavanoza veya hava geçirmez bir kapta saklayın.

1 bardak su ile beraber tüketebilir veya direk kaşıkla yiyebilirsiniz. Bu macun, öksürüğü hafifletmek ve boğaz ağrısı gibi durumlarda kullanılabilir. Günde birkaç kez bir çay kaşığı kadar tüketebilirsiniz.

Sadece bitkisel karışımlar değil öksürüğü hafifletmek için bitki çaylarının gücünden de yardım alabiliriz. Bu durumda kullanılabilecek birçok bitki çayı vardır. Peki hangi bitki çayları öksürüğe iyi gelir ?

1. Papatya Çayı: Papatya çayının yatıştırıcı etkileri öksürüğü azaltmaya ve boğazı rahatlatmaya yardımcı olabilir.

Haberin Devamı

2. Adaçayı Çayı: Adaçayı, anti-mikrobiyal özelliklere sahip olup öksürüğe neden olan mikroplarla savaşabilir. Ayrıca, boğazı yatıştırıcı etkilere sahiptir.

3. Funda Çiçeği Çayı: Funda çiçeği, öksürüğü hafifletmeye yardımcı olur ve aynı zamanda balgamın söktürülmesine yardımcı olabilir. Balgamı incelterek solunum yollarını temizlemeye yardımcı olabilir.

4. Nane Çayı: Nane, ferahlatıcı bir etkiye sahiptir ve öksürük semptomlarını hafifletebilir. Ayrıca, boğazı yatıştırabilir ve solunum yollarını rahatlatabilir.

5. İhlamur Çayı: İhlamur, öksürüğü hafifletmeye ve boğazı yatıştırmaya yardımcı olabilir. Ayrıca, gevşetici bir etkiye sahiptir ve uyku kalitesini artırabilir.

6. Zencefil Çayı: Zencefil, anti-inflamatuar ve antimikrobiyal özelliklere sahiptir. Öksürüğü hafifletmeye ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olabilir.

Bu bitki çaylarını demleyerek veya hazır poşetlerle satın alarak günde 2 fincan olacak şekilde tüketebilirsiniz. Ancak, öksürük uzun süre devam ediyorsa veya diğer semptomlarla birlikteyse, bir doktora danışmanız önemlidir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder