Aydan Durak Saçınızı ve cildinizi sonbahara hazırlayın!
HABERİ PAYLAŞ

Saçınızı ve cildinizi sonbahara hazırlayın!

Yaz hepimiz için enerjimizin arttığı, aynı zamanda denizin, kumun ve güneşin tadını çıkarttığımız eğlenceli bir mevsim; ancak bunları yaparken saç ve cilt sağlığımızı göz ardı ettiğimizin farkında mıyız?

Yaz mevsiminde bütün bunların tadını çıkarırken, saçlarımızı ve cildimizi korumak için de uygun önlemler almak zorundayız. Maalesef, önemsenmediğinde bu durumun tehlikeli ve zarar verici etkileri olabiliyor.

Özellikle, saçlarımız vücudumuzun en tepe bölgesinde bulundukları için direkt güneş ışınına en çok maruz kalan organımız ve bu yüzden ultraviyoleden çok etkilenmekte.

Haberin Devamı

Bütün bunların sonucunda yaz boyunca deniz, güneş ve havuz derken derimiz ve saçlarımız oldukça yıpranmış durumda ve önümüzde sonbahar, ardından da kış mevsimi var. Havanın soğuğu ve rüzgâr, hem cildimizi hem de saçlarımızı negatif etkileyecek.

Peki, yaz biterken saçımıza ve cildimize ufak dokunuşlarda bulunarak, her ikisini de yaz mevsiminin negatif etkilerinden arındırmak, sonbahar ve kış mevsimine hazırlamak için neler yapabiliriz. 

Dermatoloji Uzmanı İhsaniye Dönmez Çiçek; cildimizi ve saçımızı sonbahara nasıl hazırlayabileceğimizle ilgili önerilerde bulundu

Saçlarımızı ve cildimizi yazın güneşlenirken, denize-havuza girerken oldukça yıprattık. Güneşin, denizin, tatilin çok faydası olsa da güneş ışınları, denizin tuzlu suyu, havuzun kloru bir noktadan sonra saçlarımızı ve cildimizi yıpratan etkenler.

İşte tüm bunların yıpratıcı etkilerini gidermek için bazı öneriler:

1. Öncelikli olarak güneşin ve deniz-havuz suyunun etkisine bağlı olarak oluşan saç kırıklarından kurtulmak adına saçlarımızı kestirmeliyiz.

2. Oluşan kurulukların etkisini azaltmak için cildimize ve saçımıza nem verici şampuan, saç bakım maskesi ve nemlendirici losyonları günlük olarak kullanmalıyız.

3. Banyo sonrasında saçlarımızı kurutma makinesiyle kurutmak yerine, havluyla saçlarımızın ve vücudumuzun nemini alarak hemen bir cilt nemlendiricisi ve saç maskesi uygulamalıyız. Bu şekilde nemi hem saçlarımızda hem cildimizde hapsetmiş oluruz.

Haberin Devamı

4. Saç kurutma makinesi, maşa, solaryum vb. ısı işlemlerinden hem cildimizi hem de saçımızı uzak tutmalıyız.

5. Kullandığımız ürünlerin daha etkili olması adına saç ve cilt tipimize uygun ürünler tercih etmeliyiz. Kuru cilt tiplerinde yağlar ve yoğun nemlendiricili ürünler seçerken, yağlı cilt tiplerinde ise daha çok losyon ve köpük tarzı ürünleri tercih edebiliriz.

6. Bazı doğal içeriklerle saçımızı desteklemeliyiz:

  • Özellikle JOJOBO yağı saçta serum dengesini sağladığı gibi, molekülü oldukça küçük olduğu için saça kolayca nüfuz eder ve kaybedilen nemi de geri kazandırır.
  • AVOKADO yağı E vitamini açısından oldukça zengin olduğundan, bu yağı içeren maskeler güneş sonrası mat görüntüyü alıp saçları daha canlı ve parlak gösterir.
  • Eğer beraberinde kepek sorunumuz mevcutsa havuz sonrası BADEM yağı uygulaması oldukça faydalıdır.
  • HİNDİSTAN CEVİZİ yağı da saça nemliliğini ve parlaklığını kazandıran önemli bir bitkisel yağdır.
  • Son bir ipucu olarak da ADA ÇAYIYLA hazırlanan suyla güneş ve havuz sonrası yapacağımız yıkama ve maske uygulaması hem zararlı etkilerden saçımızı arındırır, hem de yoğun bir parlaklık ve ışıltı kazandırır.

7. Başka bir öneri olarak, profesyonel bir merkezde cilt ve saç bakımları yaptırarak özel peeling ve maskelerle saçımıza ve cildimize eski sağlıklı ve ışıltılı görünümünü geri kazandırabiliriz.

8. Dışardan yaptığımız müdahalelerle birlikte, saç ve cilt sağlığımızı iyileştirmek için beden sağlığımıza da dikkat etmek zorundayız. Saç ve cilt sağlığımız için çok önemli olan vücudumuzdaki vitamin ve mineralleri, iyi bir beslenme kürü veya gıda takviyeleriyle yerine koymalıyız.

Tüm bunları yaptığımız halde yeterli bir sonuç alamıyorsak, mutlaka bir uzmana danışmamız gerekir. Saç ve cilt mezoterapilerinden ve bunlarla kombine ev ürünlerinden destek alabiliriz.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder