Aydan Durak Saçlarınızı yaz mevsimine hazırlayın
HABERİ PAYLAŞ

Saçlarınızı yaz mevsimine hazırlayın

Sağlıklı saçlara sahip olabilmek için her mevsime özel bakım uygulamanız şart. Yaz aylarına gelmeden önce saçlarınız için güçlendirici bakım uygulamanız önerilir. Sıcak havada saçlarınız daha hızlı bir şekilde kurur ve nemini kaybeder. Bu sebeple yıpranmalara ve kırılmalara açık hale gelir.

SAÇINIZI TEMİZ TUTUN

Yaz, kafa derisinde ter ve yağın birikerek kepeğe ve kafa derisinin kaşınmasına neden olduğu bir zamandır. Saçınızı düzenli olarak hafif bir şampuanla yıkayarak temiz tutmanız önemlidir. Ilık su kullanın ve kan akışını uyarmak için kafa derisine hafifçe masaj yapın.

Haberin Devamı

SAÇINIZI GÜNEŞTEN KORUYUN

Güneşin zararlı UV ışınları saçınıza önemli ölçüde zarar vererek kuru ve kırılgan hale getirebilir. Saçınızı güneşten korumak için şapka veya atkı takmak. Saçınızı zararlı ışınlardan korumak için SPF'li bir durulanmayan saç kremi de kullanabilirsiniz.

DERİNLEMESİNE BAKIM

Yaz sıcağı saçınızın kurumasına ve kabarmasına neden olabilir. Bununla mücadele etmek için haftada bir kez derin bir bakım tedavisi kullanın. Saçınızı besleyecek ve nemlendirecek Hindistancevizi yağı, karite yağı ve bal gibi doğal maddeler içeren bir saç maskesi kullanmak.

ISIYLA ŞEKİLLENDİRMEKTEN KAÇININ

Sıcak ve nemli iklim, saçınızı fön makinesi, düzleştirici ve saç maşası gibi ısıyla şekillendirme araçlarının neden olduğu hasara karşı daha hassas hale getirebilir.

Yaz aylarında bu araçlardan kaçınmak ve bunun yerine saçınızı havluyla nemini aldıktan sonra doğal olarak kurumasını bekleyin.

 

Sıradaki haber yükleniyor...
holder