Aydan Durak Yaz aylarında vücudu susuz bırakmayın! Su deposu 5 sağlıklı yaz yiyeceği
HABERİ PAYLAŞ

Yaz aylarında vücudu susuz bırakmayın! Su deposu 5 sağlıklı yaz yiyeceği

Yazın sıcak havalardan dolayı vücudunuz daha hızlı bir şekilde su ve nem kaybeder. Bu sebeple her gün bol su içmeniz önerilir.

Genellikle günde ortalama 8-10 bardak su içmeniz önerilir. Su içmenin dışında yaz aylarında bazı besinleri sıklıkla tüketerek vücudunuza su depolayabilirsiniz. Yaz aylarında vücudunuzun susuz kalmasını engellemek için bu yiyecekleri beslenme listenize ekleyin.

SALATALIK

Bu kavurucu yaz sıcağında salatalık tüketerek vücudunuza nem depolayabilirsiniz. Salata tepsinize bu keskin, çıtır çıtır besini gönül rahatlığıyla ekleyebilirsiniz. Salatalıkta kalori, karbonhidrat, tuz, yağ ve kolesterol doğal olarak düşüktür. Ek olarak, %95 oranında su içerdiklerinden doğal olarak nemlenirler ve bu da serin kalmaları için gereklidir.

Haberin Devamı

KARPUZ

En nemlendirici yaz yiyeceklerinden biri tatlı, canlandırıcı karpuzdur. Ek olarak, çekici kırmızı renk, domateste görülen aynı kalp koruyucu madde olan konsantre bir likopen kaynağı olduğunu gösterir. Zeytinyağlı karpuzu tatlı ve tuzlu yaz salatalarında deneyin ya da üzerine fırçayla yağ sürüp ızgara yapın çünkü yağla yediğinizde daha fazla likopen emersiniz.

MISIR

Mısır, lif, vitamin ve mineraller açısından da zengin olan karbonhidrat ağırlıklı bir besindir. Bununla birlikte, aynı zamanda düşük protein ve yağ içeriğine sahiptir. Bu da onu harika bir yaz garnitürü veya atıştırmalık yapar. Katarakta karşı koruma sağlayabilen iki karotenoid olan lutein ve zeaksantin, mısırda bol miktarda bulunur.

KİRAZ

Yaz sıcağında tadını çıkarabileceğiniz en keyifli meyvelerden biri de kirazdır. Kirazlar, hücresel hasara karşı koruyan, enflamasyonu azaltan ve genel sağlığı geliştiren geniş bir bitki bileşikleri sınıfı olan polifenollerde özellikle bol miktarda bulunur.

KAVUN

Yazın soğutulmuş kavun yemekten daha lezzetli bir şey var mı? Kavun bol su kaynağıdır ve içerisinde bol miktarda vitamini barındırır. Kavun tüketerek vücudunuzun su ihtiyacını karşılayabilirsiniz.

ÖNEMLİ! Yaz aylarında bol su içmeyi sakın ihmal etmeyin. Bol su içmek cilt ve vücut sağlığınız için önemlidir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder