Aytül Farquharson Uçmak yakında daha konforlu olacak...
HABERİ PAYLAŞ

Uçmak yakında daha konforlu olacak...

Haberin Devamı

Şimdi denizlere dalma, kumlarda uzanma vakti. Yani seyahat vakti. Çoğumuz taşıma aracı olarak uçağı kullanıyoruz. Hem daha güvenli hem de kısa ve rahat yolculuklar yapıyoruz. Küçük dertlerimiz olmuyor değil ama yine de zamandan kazanmak için uçak yolculuğundan vazgeçemiyoruz. Çok yakında uçak yolculukları çok daha konforlu ve rahat olacak.

Uçaklar, havaalanları da yeni teknolojinin nimetlerinden faydalanıyor, yeni nesil uçak yolculukları çok daha ucuz, konforlu ve eğlenceli olacak! Teknoloji ilerliyor, sektörler de buna uyum sağlıyor. Havacılık endüstrisi de her geçen gün yeni gelişmeler kaydediyor. Bagajınız mı kayboldu, terminaldeki kalabalık yüzünden uçağı mı kaçırdınız bütün bunlar artık dert olmaktan çıkıyor.

Gelecekte bizi çok daha rahat ve kolay uçuşlar bekliyor. Artık uçak bileti satın almak için ya da online check-in yapmak için bilgisayar başında olmanız gerekmiyor. Tüm bu işlemler cep telefonları ya da minik bilgisayarlar üzerinden yapılabiliyor. Ve elbette bu işlem de bir adım öteye taşınıyor. Yakında havaalanına girdiğiniz andan itibaren uçağınız havayolu tarafından takip edilecek, böylece uçak kaçırmak stresi hayatınızdan çıkıp gidecek. Hepimiz havaalanına erken gittiğimizde ya da uçak rötar yaptığında soluğu duty free’de alıyoruz.

Ve doğal olarak kendimizi alışveriş yapmaktan alıkoyamıyoruz. Kimi zaman alışverişe kapılıp uçağı bile kaçırabiliyoruz. İşte bu uygulamayla birlikte bilet aldığınız havayolu telefonunuza mesaj gönderip uçağa bineceğiniz kapıya gelmeniz gerektiğini hatırlatacak. Ayrıca biniş kartı yerine online yapacağınız check-in sonrası telefonunuza sanal boarding barkodu gönderilecek, uçağa binerken sadece bu barkodu okutmak yeterli olacak. Böylece ne kuyrukta kalacaksınız ne de kuyruktaki insanlardan geçiş izni istemek zorunda olacaksınız.

Bavullar dert olmaktan çıkacak

Aktarmalı uçuşlarda en çok bavullar dert olur. Ya kaybolur ya da başka birininkiyle karışır. Bu yüzden hep farklı bavul almaya çalışırız. Çoğunluk içinde kendimizinkini kolay bulalım diye. Aktarmalı uçuşlarsa başlı başına bir dert. “Acaba uçaktan indiğimde bavulumu bulacak mıyım?’ gibi endişeler yol boyu peşinizi bırakmaz. Bu endişeleri taşımakta çok da haksız değiliz, çünkü sadece geçtiğimiz yıl içinde 29.4 milyon bagaj kaybolmuş.

Ve havacılık endüstrisi 2.94 milyar zarar etmiş. Havayolları bu zararı en aza indirmek için çalışmalar yürütüyor, yeni sistemler deneniyor. Bir tanesi şöyle: Bavulların üzerine verilerin saklanabildiği bir mikroçip yerleştirilecek. Bavulla ilgili bilgiler değişince mikroçipteki bilgiler de değişecek. Böylece bavulun kaybolması, geç gelmesi, ya da başka bir havalimanına gitmesi gibi dertler ortadan kalkacak.

Bavullarla ilgili bir yenilik daha var. Yeni üretilen kilitler sayesinde bavulunuzla ilgili endişeleriniz ortadan kalkacak. Biliyorsunuz, havalimanındaki görevliler bavulunuzdan şüphelenirse kilidi kırarak açma hakkına sahip. Ancak elmas sembollü Travel Sentry Appoved kilitleri sayesinde şüphenilen bavulun kilidi kırılmak yerine görevlinin elindeki özel bir aygıtla açılıp kapatılabiliyor. Bunun için valizlerinizde özellikle TSA özelliği olmasına dikkat edin...

( 21.08.2011 tarihli Pazar Postası'ndan alınmıştır. )

Sıradaki haber yükleniyor...
holder