Banu Şen Boy veren begonvillere dalıp gitme yasemen basan Bodrum'un tadını çıkarma zamanı
HABERİ PAYLAŞ

Boy veren begonvillere dalıp gitme yasemen basan Bodrum'un tadını çıkarma zamanı

Bir sabah uyanırsınız, daha birkaç gün önceki o sıcak gitmiş... Deniz dümdüz; güneş öyle usul usul doğuyor, akşamsa gitmek istemiyor... Hava şerbet gibi... Mutluluk yayılıyor bir yerlerden rüzgarın kokusuyla. “Sarı Yaz” deriz biz Ege’de bu mevsime.

Siz yaz bitti sanırken, başlayan o upuzun yazdır biz Egeliler için. Eylül’de “Asıl yaz şimdi başlıyor” dediğimizdir. Hele Bodrum’un “Sarı Yaz”ı! O çarşaf gibi denizin üstünde daha bir güzel görünür yelkenliler, tirhandiller, guletler, kayıklar... “Karıncalar denizden su içer” derler, deniz öyle sakindir.

Haberin Devamı

Kalabalıktan fark etmediğiniz ne varsa usul usul salınır önünüzde. Nazlı bir gelin gibidir her şey. Telaş bitmiş, gürültü çekilmiş, güneş o kavurucu yakıcılığını yitirmiş, huzur size kalmıştır artık. Yapacak o kadar çok şey vardır ki! Sıcakta gezemediğiniz, kalabalıkların içinde bulamadığınız ne varsa elinizin altında bir hediye gibi durur.

YORGUNLUKLARI ATMA VAKTİ

Tam da bugünlerde başlıyor Bodrum’un “Sarı Yaz”ı. Bir köşeye çekilip “Boy veren begonvillere” dalma, “Yasemen basan” Bodrum’un asıl tadını çıkarma zamanı... O çok beklediğimiz bu yazda salgınla boğuştuktan sonra, bir de yangınlarına yandığımız Bodrum’da gönül yorgunluklarımızı atarız belki bugünlerde?

Bir yelkenliyle gönlümüzü mavi derinliklere açıp; acılarımızı, kırgınlıklarımızı sulara bırakırız. Mavi beyaz kareli masa örtüsünü meltemin uçuşturduğu tahta masada; artık iyilikleri, güzellikleri konuşuruz günü batırırken kim bilir? Akşamın tatlı serinliğinde uzar gider sohbetler. Yakamoz, denizüstü salınan tekneler size eşlik eder.

KOCADON’LA KARŞILADIK

Şivesiyle, gönlüyle tam bir Bodrumlu Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon’la daha birkaç gün önce “Sarı Yaz”ı karşılarken tam da bunları konuştuk. Önce pandemi, sonra yangınlarla yorulduklarını ama şimdi bunları unutma vakti olduğunu...

Eylül’de Ekim’de hatta Kasım’da tam da Bodrum’un tadını çıkarma zamanı olduğunu... Mavi yolculuğun “Sarı Yaz” keyfini... Üzerimize yağan çiğ tanelerinin serinlettiği bir akşamdı; Mahmut Kocadon, “İşte şimdi başladı Sarı Yaz’ımız. En güzel zamanımız.

Haberin Devamı

Çok sıcak olmaz. Çok soğuk olmaz. Deniz suyu ılıktır, sakindir. Bodrum’un en güzel zamanıdır. Bodrum’da o günlerde Gökova’ya gidilir, hem sezon sonu yorgunluk atılır hem de en güzel mevsimin keyfi yaşanır. Taa Kasım 15’e kadar” diyordu.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder