Banu Şen Bu sıcakların nedeni biziz
HABERİ PAYLAŞ

Bu sıcakların nedeni biziz

Birkaç hafta önceye kadar aşırı yağışların etkisi altındaydık. Taşan dereler, seller… Yağışların ardından şimdi de sıcak dalgası…

Sadece Türkiye değil Avrupa, ABD…

Yağışlar da, sıcaklar da mevsim normallerinin çok üzerinde. Bugün ikinci dalganın ardından perşembe üçüncü dalga bekleniyor.

DHA’nın haberine göre, küresel bir okyanus-atmosfer olayı olan ve Pasifik Okyanusu’nda, okyanus suyunun sıcaklıklarındaki değişkenlikler üzerine birbirinin zıttı karmaşık hava modellerinin oluştuğu ve tüm dünyayı farklı şekilde olumsuz etkileyen
‘El Nino’ nedenli aşırı sıcaklık
artışları devam ediyor.

Haberin Devamı

İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Bölümü’nden iklim bilimci Prof. Dr. Barış Önol, “Denizler rekor denilebilecek kadar sıcak. Hiç uyum sağlayamayacağımız bir geleceğe doğru ilerliyoruz” diye uyarıyor. Uzmanlar, bizi artık daha sıcak günlerin beklediğine dikkat çekiyor.

Bilim insanları iklim değişikliğine vurgu yapıyor. Araştırmacılar, insan kaynaklı küresel ısınmanın Avrupa’nın belirli bölgelerinde sıcaklık rekoru kırılma sıklığını 10 kat artırdığını söylüyor.

Önlem alınmazsa dünyamızı daha kötü günler bekliyor.

Bu sıcakların nedeni biziz

 

ÖNLEM ALINMAZSA 2050’YE KADAR YILDA 120 BİNDEN FAZLA İNSAN ÖLECEK

Araştırmalara göre; Dünya 1800’lerin ortalarından bu yana ortalama 1.2 derece ısınırken, Avrupa’da havalar geçen yıl sanayi öncesi dönemden yaklaşık 2.3 derece daha sıcak bir seviyede seyretti.

Bu araştırmalara göre, insanların artan sıcaklıklara karşı korunması için bir adım atılmaması halinde,
2030’a kadar Avrupa’nın her yaz ortalama 68 binden fazla sıcaklığa bağlı ölüm vakasıyla karşı karşıya kalacağı tahmininde bulunuluyor.

2040 yılına kadar ortalama 94 binden fazla sıcaklığa bağlı ölüm olacağı ve 2050 yılına kadar bu sayının 120 binin üzerine çıkabileceği dile getiriliyor.

Elbette bu artışlar sadece insanlar üzerinde değil tüm canlılarda da aynı etkiyi bırakıyor. Isınan deniz suyu canlıların oksijensiz kalmasına ve toplu ölümlerine de neden oluyor. Tüm doğanın dengesi bozuluyor.

Dünya bize mesaj veriyor…
Yıllardır bilim insanları “Dünyanın en büyük krizi iklim krizi” diye boşuna söylemiyor.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder