Banu Şen Çünkü 'iyilik' bulaşıcıdır
HABERİ PAYLAŞ

Çünkü 'iyilik' bulaşıcıdır

Çocuk istismarcıları, sokak hayvanlarına vahşet, bazen de basit bir olaydan büyüyen şiddet haberleri dört yanımızda... Hoşgörüsüzlük, kötü niyet sarsa da etrafımızı, iyilik asla ölmeyecek. Dünya ne kadar kötüleşirse kötüleşsin, insanlar bazen ne kadar çirkinleşirse çirkinleşsin, etrafımızda hala iyilik peşinde olanlar da var.

Biz de sayfalarımızda son zamanlardaki bu haberlere inat, güzel insanların güzel işlerine ağırlık vermeye çalışıyoruz. Sayfalarımıza, manşetlerimize o güzel insanların gurur veren hikayelerini taşıyoruz çoğunlukla. ‘Hala güzel insanlar var ve insanlık da henüz ölmedi’ demeye çalışıyoruz. Okuyucularımızdan aldığımız destek de bu haberlerin ilgi gördüğünü doğrular nitelikte. Bu haberleri taşıdıkça sayfalarımıza elektronik posta kutularımıza ‘Benim hikayem de var’ diyen mektuplar düşüyor. Zaman zaman bu hikayelere bu köşede yer vermeye çalışacağım. Okuyucularımızla güzel insanları paylaşacağım.

Haberin Devamı

GEÇEN HAFTANIN EN ‘İYİ’ MANŞETİ

Geçen hafta da yine gurur duyulacak insanların gurur duyulacak hikayelerini taşıdık manşetlerimize. Bunlardan birinin iyilik tohumları serpmede büyük bir adım niteliği taşıdığını düşünüyor ve herkese örnek olmasını diliyorum. 4 Mayıs Cumartesi Posta İzmir’in manşetindeki DHA muhabiri Hande Nayman imzalı ‘Bu Projede Arkadaşlık Var’ haberinde Mahalle Biz Spor Kulübü Derneği’nin hikayesi yer aldı. Alkışlanacak projenin yaratıcısı dernek, İrlanda’dan esinlenmiş. Kurdukları mahalle basketbol takımlarıyla mahalle kültürünün birleştirici ve bütünleştirici gücünden yararlanarak, 8-11 yaş aralığındaki çocuklara sporu sevdirmeyi amaçlıyorlar. Her hafta sonu yaklaşık 60 saat boyunca 145 çocuğun ücretsiz basketbol eğitimi aldığı proje kapsamında, dar gelir grubuna sahip bölgelerde yetişen çocuklar sporla tanışıyor. Bornova Mevlana Mahallesi’nde başlayan projenin, önce İzmir, daha sonra Ege Bölgesi ve tüm Türkiye’ye yayılması hedefleniyor. Pilot uygulama olarak basketbolun seçildiği proje kapsamında, ilerleyen dönemlerde voleybol ve futbol eğitimleri de verilmeye başlanacakmış.

Haberin Devamı

MAHALLE KÜLTÜRÜ VE SPOR

Derneğin yönetim kurulu üyesi aynı zamanda iş insanı olan Susan Zeynep Dalan, “Biz çocuklarımıza takım sporu yaptırarak, mahalle bilincinin, kültürünün güçlenmesini istiyoruz. Önemli olan onların birbirlerini tanımalarını ve kardeşlik içinde yaşamalarını sağlamak. Biz eskiden mahallede oyun oynardık, spor yapardık. Mahalle içinde kim hangi ırktan, hangi dinden gelmiş hiç önemli değildi. Bunun Türkiye’de tekrar ve aynen böyle olmasını istediğim için ‘Mahalle Biz Derneği’ni kurduk” diyor.

KÜRŞAT BAŞAR’LA SADELİK ÜZERİNE

Geçen hafta İzmir Ticaret Odası’nın düzenlediği ‘Kürşat Başar’la Zaman Yolculuğu’ sohbetine katıldım. Müzikle geçen yaşam hikayesinden yola çıkan sohbette Kürşat Başar, salondaki kadınların sorularını da yanıtladı. Sohbetin aklımda kalan ve beni en etkileyen bölümü Başar’ın bir süredir sade yaşadığını, arabasını bile sattığını anlattığı bölümdü. Başar şöyle diyordu: “İnsanın hayatını küçültmesi aslında çok önemli bir şey. Sadelik dediğimiz şey aslında insan hayatında çok önemli. Sadelik hem ruhen hem madden size çok daha büyük kolaylık ve daha da önemlisi hayatta sahip olabileceğiniz en kıymetli şeyi sağlıyor: Zaman... Sadelikle zamandan kazanıyorsunuz.”

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder