Banu Şen Daha 17'sinde karnındaki bebeğiyle katledilen Sezen'e
HABERİ PAYLAŞ

Daha 17'sinde karnındaki bebeğiyle katledilen Sezen'e

Seni de koruyamadık Sezen... Affetme bizi! Sen de sokak ortasında, bıçaklanıp kanlar içinde son nefesini veren kadınlardan oldun. Belki ben seni yazarken, bizler senin için ağıt yakarken; kim bilir hangi sokakta bir kadın gizlene gizlene, soluk soluğa adımlamakta yolları... Kim bilir kaç kadın evinde içine atıyor çığlıklarını... Onları da koruyamıyoruz. Bu vahşeti durduramıyoruz.

ŞİKAYETÇİ OLMUŞ

İzmirli Sezen Ünlü, daha 17’sindeydi. Babası Serdar Ünlü’nün ifadesine göre katili Anıl Yolum, Sezen’i istismar edip hamile bırakmıştı. Hamile kaldığını öğrenince, “Ben böyle gezemem” deyip Anıl Yolum ve ailesiyle yaşamaya başlamıştı. Ama şiddet görüyordu. Baba Serdar Ünlü yaşananları şöyle anlatıyor: “Kızımla sürekli tartışıyorlardı, mutlulukları yoktu.

Haberin Devamı

Kızım, kayınvalidesi, kayınpederi ve kendisini öldüren cani ile birlikte yaşıyordu. En son ‘Ben babama gideceğim’ demiş. Bunun üzerine Anıl Yolum, kızımı evden çıkartmamaya başlamış. Daha sonra da dövmüş. Haberim olunca gidip, kızımı aldım. Darp raporu alıp, şikayetçi olduk. Ona rağmen böyle bir şey gerçekleşti. Kızımı sürekli tehdit ediyormuş. Tüm bunların yazışmaları ve fotoğrafları bende mevcut. ”

AFFETME BİZİ

İşte bu yüzden “Affetme bizi” diyorum Sezen. İşte bu yüzden “Koruyamadık seni” diyorum. Sokak ortasında onlarca kadın öldürüldüğü için kahroluyorum. Kimseye seslerini duyuramadıkları, kimse onlara el uzatamadığı, siper olamadığı için çaresizliği yaşıyorum. Milyonlarca insan oturmuş her gün yeni bir kadın cinayetini seyrederken buluyoruz kendimizi. Dövünüp, ağlayıp, kahrolup, beylik sözler yazıp kalıyoruz. Elimizden bir şey gelmiyor.

OĞLU OLACAKTI

Sezen daha küçücüktü, hayatının baharındaydı. 5 aylık bebeği vardı karnında. Oğlu olacaktı, ona tutunacaktı. Sabırsızlıkla bekliyordu gelişini. Karnında bebeğiyle bu dünyadan 16 bıçak darbesiyle gitti Sezen. Belki de biliyordu başına gelecekleri.

Ondan geriye sosyal medyada paylaştığı Sezen Aksu’nun şarkısının dizeleri kaldı: “Bir daha bu yolları aynı hevesle yürür müyüm, kim bilir ne bekliyor kalır mıyım, ölür müyüm?” Affetme bizi Sezen! Sen bilmişsin başına gelecekleri, biz hala bilemiyoruz. Hala koruyamıyoruz sen ve senin gibi aynı kaderi çekenleri...

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder