Banu Şen Denizli kış turizminde de parlayan yıldız
HABERİ PAYLAŞ

Denizli kış turizminde de parlayan yıldız

Denizli’yi konuşmak için bir araya geldiğimiz Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Denizli sanayisi, ticareti, turizmi ve tarımı ile ülkemizin önde gelen şehirlerinden. Altyapısıyla, üst yapısıyla, temiz havasıyla, yeşil alanlarıyla, spor alanlarıyla, kültür, sanat ve gençlik merkezleriyle imrenilecek bir şehiriz. Türkiye’de en fazla turist gelen 5’inci kentiz. Sahil turizmi dışında her çeşit turizm olanaklarını barındırıyoruz.

Başta beyaz cennet Pamukkale’miz olmak üzere termal, tarih, kültür, doğal güzelliklerimiz, yaylalarımız, spor ve kongre turizmi gibi birçok potansiyele sahibiz. 19 antik kentimiz var. Laodikya’da 2008’den bugüne Türkiye’de ilk kez antik bir kentin gün yüzüne çıkarılması çalışmalarına destek veriyoruz. Restorasyonunu tamamladığımız 15 bin kişilik antik tiyatromuz var. El sanatları ve dokuma anlamında da birçok güzelliği barındırıyoruz” demişti.

Haberin Devamı

Denizli kış turizminde de parlayan yıldız

İKİNCİ BEYAZ CENNET

Başkan Zolan’la Bozdağ Kayak Merkezi’nden de konuşmuştuk. Pamukkale’den sonra kentin ikinci beyaz cenneti olan Bozdağ’da yer alan Denizli Kayak Merkezi’ne bu hafta sonu gitme fırsatı buldum. Başkan Zolan’ın dediği gibi Denizli, kış turizminde de cazibe merkezlerinden biri olmaya aday.

Tavas ilçesinin Nikfer Mahallesi’nde, şehre 75 kilometre uzaklıktaki 2 bin 420 rakımlı bu merkeze çevre illerden de ziyaretçiler geliyor. Her türlü imkanı barındıran tesiste 2 telesiyej, 1 teleski ve yürüyen bant bulunuyor. Saatte 2.500 kişinin taşınabileceği mekanik tesislerde ziyaretçilerin günü birlik tüm ihtiyaçlarını karşılayacak sosyal yapılar da var.

BOŞUNA BİRİNCİ OLMAMIŞ

Denizli’ye gidip Pamukkale’yi ziyaret etmeden olmazdı. Soğuk kış koşullarına rağmen dünyaca ünlü travertenlerde turist gruplarını görmek sevindiriciydi. Dünya mirası olan bu cennet, bembeyaz yağan karla daha da masalsı bir hale bürünmüştü. Boşuna ören yerleri içinde ziyaretçi sayısıyla birinciliğe yükselmemiş diye düşündüm.

Pamukkale, Müzeler Genel Müdürlüğü verilerine göre, 1 milyon 205 bin ziyaretçiyle 2021’de ücretli ziyaret edilen ören yerleri arasında, ilk kez 1’inci sırada yer almıştı. İzmir Efes Antik kenti 673 bin ziyaretçi ile 2’nci, Nevşehir Zelve- Paşabağları ise 608 bin ziyaretçiyle 3’üncü sırada kalmıştı.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder