Banu Şen Dört silahşörler heyecanı
HABERİ PAYLAŞ

Dört silahşörler heyecanı

Çeşme’nin geleneksel ve uluslararası yarışı Arkas Aegean Link Regatta, yedi yılı geride bıraktı. İlk yılından bu yana benim de aralıksız takip ettiğim yarışlar bu sene 38 tekne ve 400’ün üzerinde yelkenciyi buluşturdu. Yarışlarda bu sene yeni bir heyecan da vardı.

Arkas Çeşme Yelken ve Spor Kulübü’nün yeni tekneleri Alexander Dumas’ın Üç Silahşçrler romanının kahramanları Athos, Porthos, Aramis ve D’artagnan ve yarışlara ilk kez bu yıl eklenen J70 sınıfı yarışlarda kullanıldı. Dört Silahşör olarak adlandırılan yeni tekneler, yarışlara hem ayrı bir renk hem de yenilik kattı.

Haberin Devamı

Ayrıca bu sene diğer yıllardan farklı olarak ben de yeni bir deneyim kazanmış oldum. Basın grubu olarak kısa bir etapta yer aldık. Bizim ekibimiz Porthos da bu deneyimi yaşadı. Yarışlarda yeni kategori olan J70’leri deneyimlerken hem keyif aldık hem heyecanlı anlar yaşadık.

‘HER YAŞTAN YELKEN SEVERE’

Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bernard Arkas, yarışlarla ilgili sohbetimizde bu yeniliği de anlattı:

“İzmir’deki üniversiteler ve ilgili gruplar için de hem eğitimde hem de yarışlarda kullanılmak üzere dört adet J70 model tekne satın aldık.

Bu sayede Optimistle başlanan, eski adı Laser olan ILCA ile devam eden eğitimlerimizi J70 sınıfını da ekleyerek geliştirmiş olduk. Böylece her yaştan yelken severe yarışma heyecanı vererek daha kolay antrenman yapmaları ve takımlar kurmalarını sağlayacağız.”

Yedi yılda 300’ün üzerinde tekne ve 3 binin üzerinde sporcuyu ağırlayan Arkas Aegean Link Regatta her yıl gelişerek ve yelken sporuna katkı sağlayarak büyüyor. İzmir,  Çeşme ve yelken sporu için bu gelişimi görmek mutluluk verici.

92 YILLIK ÇINARIN TEMASI GENÇLİK

Önceki akşam İzmirimiz’in ‘Olmazsa olmaz’ı, fuar açılışındaydım. Türkiye’de fuarcılık geleneğinin başlangıcı olan, Cumhuriyet tarihinin en önemli organizasyonlarından olan, bugünkü adıyla İzmir Enternasyonal Fuarı 92. kez kapılarını açtı. Çocukluğumuzda günler önceden heyecanını yaşamaya başladığımız, sürprizlerini merak edip iple çektiğimiz fuar; zamanla eski coşkusunu, etkisini kaybetti. Gelişen çağa, dönemlere ayak uydurma çabaları hala sürüyor. Panayırla fuar arasında bir süredir de gidip geliyor, pek ilgi çekmiyordu. Bu nedenle çeşitli etkinliklerle güne ayak uydurma çalışmaları yapılıyor. 92. İzmir Enternasyonal Fuarı bu sene; İzmir’in “2026 Avrupa Gençlik Başkenti Finalisti” olmasına özel “Gençlik” teması ile 1-10 Eylül arasında ziyaretçilerini ağırlayacak. Ayrıca bu sene ilk kez Uluslararası Tekstil Bienali’ne de ev sahipliği yapacak. Açılışta bu yıl ben de biraz daha heyecanlandım. Bu yıl fuara daha çok gitmeyi planladım. İlk yapmak istediklerimden biri; Pakistan Pavyonu’nda yer alan Atatürk ve Yapay Zeka bölümünü ziyaret etmek.

Haberin Devamı

Bu etkinlik; yapay zeka teknolojisi ile Atatürk ile fotoğraf çekilme imkanı sunuyor. Kültürpark Pakistan Pavyonu içerisinde düzenlenen Yapay Zeka ile Atatürk etkinliğinde, fuara gelen misafirler, Atatürk’ün her dönemine ait görselleriyle bir kare elde edebilecek.

Cumhuriyetin 100’üncü yılına özel gerçekleştirilecek etkinlikte 7’den 70’e herkes Atatürk’le istediği döneme ait fotoğraflara sahip olabilecek. Bu kare için en kısa sürede tekrar fuarda olacağım.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder