Banu Şen Girişim ve inovasyon üssü İzmir için birlikten güç doğar
HABERİ PAYLAŞ

Girişim ve inovasyon üssü İzmir için birlikten güç doğar

Türkiye; tarımda, sanayide, lojistikte son yıllarda da teknolojide üretim üssü olma yolunda hızla ilerliyor. Bölgesinde tüm bu alanlarda önemli bir oyuncu konumunda ama ben Türkiye’nin yeni başarı hikayesinin teknoloji üzerinden yazılacağına inananlardanım. Başarı hikayeleri için yola çıktığımız neredeyse her kentte parlayan projelerle karşılaşıyoruz. İzmir de bu şehirlerden biri. İzmir; girişimcilik ve inovasyon kentine dönüşmek için ortak bir vizyon çizdi. İzmir Ticaret Odası öncülüğünde kenti yöneten sivil toplum örgütleri ve kamu bir araya geldi İzQ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi projesini hayata geçirdi. İzQ, “İzmir ” ve “IQ” kelimelerinin birleşimini; İzmir ’in gücünü ve nitelikli insan kaynağını ifade ediyor. İzQ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi Projesi ’ne her kurum destek verdi. İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Borsası, Ege İhracatçı Birlikleri, Ege Genç İş İnsanları Derneği, Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği projenin ortakları. Dolayısıyla proje sadece bir kurumun değil, İzmir ’in ortak projesi.

Haberin Devamı

GİRİŞİMCİLERE DESTEK VEREN ORTAM

İzQ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi, fikir aşamasından uluslararasılaşma aşamasına kadar tüm süreçlerde girişimcilere destek veren bir ortam sunmayı, startupların inovasyon odaklı ürün ve hizmet geliştirmelerine destek vermeyi, girişimcileri ulusal ve uluslararası düzeyde yatırımcılar, girişimciler, mentorlar ve kurumlar ile temasa geçirmeye aracılık etmeyi, inovasyon kapasitesi yüksek büyük ve orta ölçekli firmaların İzmir ’e çekilmesini sağlamayı, İzmir ’deki nitelikli işgücünün inovasyona yöneltilerek kentin Ar-Ge kapasitesini artırıcı faaliyetlere aracılık etmeyi, üniversite-iş dünyası arasındaki işbirliğini kuvvetlendirmeyi hedefliyor. İzQ ’nun iki binası da bu beklentilere cevap verecek şekilde tasarlanmış. Fiziki olarak 2022 başında kapılarını açan merkezle ilgili görüştüğümüz İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, şunları söylüyor:

Haberin Devamı

Girişim ve inovasyon üssü İzmir için birlikten güç doğar

 

İZMİR ’İN DİJİTAL DÖNÜŞÜMÜ

“Dünyanın teknoloji anlamında hızla dönüştüğü bir dönem içindeyiz. Bu dönüşüm de bizleri iş yapma şekillerimizden eğitim süreçlerimize, ticari faaliyetlerimizden geleceğin sektörlerine odaklanmaya kadar birçok farklı alanda kendimizi yenilemeye itiyor. Amacımız; bu dönüşüm sürecinde İzmir ’in küresel rekabet gücünü korumak ve artırmak. O nedenle firmaların dijital dönüşüme adaptasyonu öncelikli hedefimiz arasında.

İzmir ’in ticaret hayatını dijitalleşme ve teknoloji odağında dönüştürmek istiyoruz. Türkiye’de ilk defa bir Oda/Borsa bünyesinde bir Dijital Dönüşüm Ofisi kurmak yeni dönemde en önemsediğimiz projelerimizden biri. İZTO Dijital Dönüşüm Ofisimizi kurarak İzmir Ticaret Odası üyelerinin ve İzmirli firmaların dijital dönüşümlerini desteklemek, uygulanacak dijital olgunluk seviyesi anketleriyle mevcut durumlarını ortaya koyarak İzmir ’in dijital dönüşüm profilini ortaya çıkarmak istiyoruz.

ZİYARETÇİLERE TEKNOLOJİ DENEYİMİ

Yeni nesil ticari kanallar, teşvik ve destekler konularında bilgilendirici danışmanlık, eğitim ve etkinlikler düzenlemek, firmaları global düzeyde rekabet edebilir hale getirmek, Metaverse, Blok Zinciri, Yapay Zeka, Büyük Veri, Nesnelerin İnterneti, Bulut Bilişim, Dijital Platformlar, Robotik, Mobilite, Sanal ve Artırılmış Gerçeklik, Akıllı Şehir gibi alanlara firmaların adaptasyonunu sağlayarak iş yapma süreçlerine bahsi geçen teknolojileri entegre etmek üzere çalışmalar yapmayı hedefliyoruz.

Haberin Devamı

Ayrıca inovasyon, metropol, doğa, bilim, ticaret temalı istasyonlarda ziyaretçilere dijital bir müze ortamını sağlayacak İzQ Dijital Deneyim Merkezi de hayata geçirmeyi planladığımız projeler arasında. Özellikle ilkokul-lise yaş grubu seviyesindeki çocukların ve gençlerin inovasyon beceri ve kapasitelerini arttırmaya yönelik bir ortam sunacak olan Dijital Deneyim Merkezi, ileri teknoloji uygulamaları ile ziyaretçilere teknoloji deneyimi yaşatacak ve gelecek ile ilgili hayal kurmalarını sağlayacak bir yer olacak. Girişimciliğin ve inovasyonun gençler için bir kariyer hedefi haline gelmesi için farkındalığı artırmayı önemsiyoruz. ”

Sıradaki haber yükleniyor...
holder