Banu Şen Hafriyat kamyonlarına artık bir çözüm bulunsun!
HABERİ PAYLAŞ

Hafriyat kamyonlarına artık bir çözüm bulunsun!

İzmir’de hafriyat kamyonlarının yaşattığı çileyi, biz yazmaktan bıktık! Bu araçlar, hiçbir trafik kuralını tanımıyor. Sol şeritten hızla ilerliyor, makas atıyor, taşıdıkları malzemeleri yollara serpe serpe gidiyor! Üstelik çoğunun plakası bile yok.

Söylenmekten, şikayet etmekten bıktık. Ancak maalesef çözüm bulunamıyor…

Özellikle gazetemizin bulunduğu İşçiler Caddesi’nde, hem çoğu  zaman kaza atlatıyor hem de bu araçların yarattığı trafik terörüne maruz kalıyoruz. Eminim ki trafikteki çoğu İzmirli, bu hafriyat aracı teröründen yakınıyor.

Haberin Devamı

Hafriyat kamyonlarına artık bir çözüm bulunsun

Tramvay yolu çökük, yağmurlu havada neredeyse diz boyu çamur, rüzgarlı havada kum fırtınası. Belediye araçları yolları yıkasa da kucak kucak dökülen çamuru hiçbir şey temizleyemiyor. Gazeteye gelen bizler ve misafirlerin çoğu, paçalarına kadar çamura batık halde. Bu devirde böyle bir ilkelliğe çözüm bulunamamasını aklım almıyor. Üstelik geçen hafta yayalar için ayrılmış kaldırımı kapatan inşaat ve hafriyat kamyonları yüzünden büyük kaza atlattım.

İzmir Emniyeti’nin hafriyat  kamyonlarına uyarıda bulunup, ceza yazdıklarını da öğrendim ama demek ki bu kural tanımazlara daha başka yaptırımlar, trafikten mene kadar ceza uygulamak gerekiyor.

Hafriyat kamyonlarına artık bir çözüm bulunsun

KIŞI KARŞILAMA HEYECANI

Baharın gelişini ayrı, kışın gelişini ayrı seviyorum. Bu sene kış, özlete özlete sonunda geldi! Yeni yıl ve kışı karşılama heyecanı bir arada. Işıltılı vitrinler, caddeler, mekanlar; kararan içimizi renklendiriyor.

Geçen hafta ben de yağmurlu, fırtınalı, kasvetli bir günde, içimi açacağını düşündüğüm bir etkinliğe gittim. Üstelik sarı kod uyarısı yapıldığı bir günde…

Mert Vidinli ev sahipliğinde, GC&Harmoni Network iş birliğiyle düzenlenen ‘Winter Calling Shopping Event’e adım atar atmaz, kendimi onlarca markanın arasında, renkli bir dünyada buldum. Moda dünyasının öncü tasarımcıları ve 60’a yakın seçkin marka, Hyatt Regency İzmir İstinyePark’ta keyifli, eğlenceli bir festivalde buluşmuştu.

Hafriyat kamyonlarına artık bir çözüm bulunsun

O gün yaklaşık 5 bin kişi, AFAD’ın sarı kod uyarısına rağmen bu buluşmaya tıpkı benim gibi gitmiş. Lüks markalar ile İzmir’in başka alışveriş kermeslerine girmeyen güçlü markalarını da görünce, çok mutlu oldum.

Haberin Devamı

Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen gönüllü katılımcıların alışveriş yaptığı organizasyonda Ege Engel Siz Yaşam Derneği de geleneksel ‘Organik Ürünleri Kermesi’ ile oradaydı. Özlediğim ürünleri burada buldum.

Sadece alışveriş de yoktu. Nur Karaata, “Markalaşma Yolculuğu” üzerine keyifli bir söyleşi gerçekleştirirken, Kozmik Enerji Uzmanı Berrin Gönülşen “Ruh, Beden, Zihin Sağlığında Frekanslar” başlıklı ilginç bir konuyu ele aldı. Ünlü astrolog Filiz Özkol’un 2024 burç yorumlarını ilgiyle dinledik. Malum astroloji son yıllarda oldukça ilgi çekiyor!

Kısacası birkaç saatliğine; yağmura, kasvetli kış havasına rağmen gittiğim etkinlikte saatlerin nasıl geçtiğini anlamadım. Bu markalar arası sinerji yaratan etkinliklerin arttığını görüyor, önemsiyorum. Birlikten bereket doğar diye düşünüyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder