Banu Şen Hedef turizm potansiyelini artırmak
HABERİ PAYLAŞ

Hedef turizm potansiyelini artırmak

Kayseri’ye gidene kadar Soğanlı Vadisi’ni çok da bilmiyordum. Şehir merkezinden 45 dakikalık bir yolculuk sonunda Yeşilhisar ilçesindeki bu doğa harikasına vardığımızda film platosunda gibiydik. Binlerce yıldır farklı hayatlara tanıklık etmiş vadide hummalı çalışmalar sürüyordu.

25 kilometrelik kanyon içinde; güvercinlik, mağara, barınak, kilise ve manastır olarak kullanılan ilginç kaya oluşumları arasında biz de kaybolduk sanki. İlginç coğrafi yapısıyla Kapadokya’yı andıran Soğanlı Vadisi, çok eski bir yerleşim alanı olarak Roma Dönemi’nden kalan kiliseleri ile ünlü.

Haberin Devamı

Hedef turizm potansiyelini artırmak

Bu kiliselerin en bilinenleri ise; Aziz Barbara (Tahtalı), Karabaş, Kubbeli ve Yılanlı kiliseleri... Soğanlı Vadisi aynı zamanda Kapadokya’nın giriş kapısı olarak da adlandırılıyor.

Hedef turizm potansiyelini artırmak

Kayseri Valiliği ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde başlatılan turizm atağının en önemli duraklarından birisi bu vadi. Bölgenin Türkiye ve dünyaya tanıtılması için de çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Gezimizde eşlik eden görevliler yöre kadınlarının yaptığı bez bebeklerin satıldığı tezgahlara da götürüyor bizi. El emeği bez bebekler turistlerin ilgi odağı.

Hedef turizm potansiyelini artırmak

‘MASAL DİYARI’

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Soğanlı’yı masal diyarı olarak nitelendirerek “Bizim masal diyarı diye tarif ettiğimiz Soğanlı Vadisi’nde Büyükşehir Belediyemiz, bizler, milletvekillerimiz, Yeşilhisar Kaymakamımız, Belediye Başkanımız hep beraber çalışmalara başladık.

Burada sabahın erken saatlerinde her gün balonlar havalanmakta. Yürüyüş yolları, özellikle tarihi 1000 yıl önceye dayanan kiliseler, Kapadokya krallığından eserler adeta bir masal diyarı. Muhteşem bir yer. Herkes elini taşın altına koymuş durumda. Birlikte, önümüzdeki bahar Soğanlı’da başka olacak ve biz hiç durmadan çalışmaya devam edeceğiz” diyor.

Hedef turizm potansiyelini artırmak

127 YILLIK TAŞ MEKTEP MİLLİ MÜCADELE MÜZESİ OLDU

Kayseri’de etkilendiğimiz yerlerden biri de Milli Mücadele Müzesi’ydi. Taş Mektep olarak bilinen 127 yıllık Kayseri Lisesi’nin tarihi binası aslına uygun şekilde restore edilip, 2 Mayıs 2016’da hizmete açılmış.

Haberin Devamı

Tarihi mekân Türkiye’nin önemli müzelerinden birisi haline gelmiş. Kurtuluş Savaşı’nı, Anadolu’nun milli mücadeleye katkısını ve kahramanlarını anlatan Milli Mücadele Müzesi’nde son teknoloji kullanılarak özel yazılımlı dijital teknolojide müzecilik dikkat çekiyor. Ayrıca müzede tarihi belgeler de ziyaretçilere açılmış.

Hedef turizm potansiyelini artırmak

ERCİYES 12 AY SPOR MERKEZİ

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın projelerinden biri de Erciyes Dağı’nı 12 ay sporun merkezi haline getirmek. Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nde altı futbol sahası başta olmak üzere 5 yeni projenin inşaat çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Uluslararası standartlarda olan bu proje ile Kayseri’nin, sporun da merkezi olacağının altını çizen Başkan Büyükkılıç, “Yerel, ulusal ve uluslararası takımları ağırlayan Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’mizin şahane bir tesisinde, şahane bir sahada kamp yapılıyor” diyor.

Binlerce yıl birçok medeniyete tanıklık eden Kayseri; tarihi, kültürü, mutfağı, coğrafyası ile için çok fazla renge sahip. Sanayi ve ticaret ile öne çıksa da bu renklerinin parlatılmasıyla önümüzdeki yıllarda dünyada da önemli turizm destinasyonlarından biri olacak gibi görünüyor.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder