Banu Şen Kısıtlamalar geri gelirse hiç isyan etmeyin
HABERİ PAYLAŞ

Kısıtlamalar geri gelirse hiç isyan etmeyin

Son haftalarda, koronavirüs vakalarında, özellikle de mutasyonlu virüste yaşanan artış sonrası gözler, Kabine Toplantısı sonrasında yapılacak açıklamaya çevrildi. Kademeli normalleşme kararı sonrası ilk Kabine Toplantısı, bugün yapılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki toplantı, Beştepe’de gerçekleştirilecek. Toplantının ana gündem maddesi, yeni tip koronavirüs pandemisiyle mücadele olacak. İllerdeki vaka artışı gözden geçirilecek.

SABRETTİK AMA ÇABUK UNUTTUK

Aylarca evlere kapanıp sabrettik. Ama yasaklar gevşetilince de virüs yokmuş gibi her şeyi unuttuk. Esnafın dayanacak gücü kalmadı. Hepimiz daraldık, bunaldık. Sonunda yasaklarda rahatlama geldi. Biz ne yaptık? Mesafeyi, maskeyi, kaybettiklerimizi, virüsü her şeyi bir anda bir kenara bıraktık.

Haberin Devamı

Peki biraz daha kontrollü olamaz mıydık? Biraz daha bilinçli hareket edemez miydik? İzmir’de sokaklarda gördüğüm manzarayı anlatacak kelime bulamıyorum. Mekanların çoğu yüzde 50 kuralına uymuyor, sokakta sigara içenler kural tanımıyor, mağazalar AVM’ler ağzına kadar doluyor, maskeler zaten fora... Saymakla bitmiyor! Şimdi herkes, “Kabine Toplantısı sonrası yine kısıtlamalara dönülür mü” diye soruyor.

Dönülürse hiç kızmayın, isyan etmeyin. Devlet herkesin başına polis dikemez. Yasaklar döneminde açıklamalar yapan meslek odalarına ve asıl kendimize de iş düşüyor. Otokontrolü elden bırakmamamız gerekiyor. Kendi kendimizin polisi, zabıtası, jandarması olmamız gerekiyor!

VALİ KÖŞGER SÜREKLİ UYARIYOR

Koronavirüs risk haritasına göre İzmir, yüksek riski simgeleyen “turuncu” grupta yer alıyor. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, şehirdeki vaka artışlarıyla ilgili sürekli bilgi veriyor. Son yaptığı açıklamada, yüzde 50 artış olduğuna vurgu yapmıştı.

Hatırlatmakta fayda var: “8-14 Şubat haftasında her 100 bin kişide vaka sayımız 44.39, 20-26 Şubat haftasında ise 53.42 oldu. 27 Şubat-5 Mart’ı kapsayan haftada ise bu rakam 66.47’ye yükseldi. Kendi içinde vaka sayılarında yüzde 50’ye yakın bir artış var.” Bu hal ve gidişle İzmir, haritada kırmızıya döner ve kısıtlamalar geri gelirse, hiç şaşırmayın, isyan etmeyin!

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder