Banu Şen Onlarca şehir, onlarca hikaye
HABERİ PAYLAŞ

Onlarca şehir, onlarca hikaye

Şehirlerin başarı hikayelerini yazmak için yola, bundan 3 yıl önce çıktık. Her pazartesi “Bereketli Şehirler” sayfasında onlarca şehrin, ilçenin, bölgenin başarı hikayelerini yazdık. Bu hikayelerde yerel yönetimlerin payı büyüktü. Özellikle kadınlara yönelik, kadın emeğini öne çıkarıp, ekonomiye katkı sağlaması amaçlanan projeler hep dikkatimi çekti. Burada da en çok onlara yer vermeye çalıştım.

5 YIL GERİDE KALIRKEN

Elbette Anadolu topraklarını karış karış gezerken; tarım, gastronomi, turizm ve alternatif turizm çeşitlerinin yükselişte olduğunu da gözlemledim. Bazı şehirleri, ilçeleri bir defada bitiremedik. Bir daha, bir daha gidip daha detaylı anlatmaya çalıştım.

Haberin Devamı

ZOR GÜNLER HAFIZALARA KAZINDI

Pandemide, yerel yönetimlerin 2.5 yıl boyunca etkin rol oynadığını gördük. 6 Şubat depreminde ise neredeyse tüm belediyelerin aylarca yıkılan şehirlerimizin üzerine titreyip elinden geleni yapmaya çalıştığına şahit olduk. Şehirlerin dayanışması yüreklerimize bir parça olsun su serpti…Elbette hayran kalarak gezdiğimiz, dostlar edindiğimiz, yazmaya doyamadığımız şehirlerin depremden sonraki hali yüreklerimizi burktu, acı anılar bıraktı geriye…

ÖNÜMÜZDEKİ 5 YILDA YENİ BAŞARI HİKAYELERİ

Bu pazar yerel yönetimlerin 5 yılı tamamlanıyor. Kimi belediyelerde değişiklikler olacak, yeni yerel yöneticiler, başkanlar seçilecek. Önümüzdeki 5 yıllık dönemde biz yine şehir şehir Anadolu’yu gezecek, sizleri yeni başarı hikayeleriyle buluşturmaya devam edeceğiz.

MENEMEN ÇOCUK KÖYÜ’NE BİNLERCE KİŞİ AKIN ETTİ

İlk hafta 100 bine yaklaşan ziyaretçi sayısı, ikinci haftanın sonunda 250 bin kişiye ulaştı. Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, “Çocuklarımızın hem eğlenip hem de birçok şeyi öğrendiği çocuk oyun köyümüze herkesi bekliyoruz. İzmir’i Menemen’de buluşturmaya devam edeceğiz” dedi. Tesisten çekilen videolar, milyonlarca kişi tarafından izlenirken, alana çocuklarını getiren aileler de Başkan Pehlivan’a teşekkür etti. Pazartesi günleri rutin bakım sebebiyle kapalı olan Menemen Belediyesi Çocuk Oyun Köyü, haftanın diğer günleri 10.00-18.00 arasında hizmet veriyor.

Haberin Devamı

Onlarca şehir, onlarca hikaye

BU TESİSTE YOK YOK

İçinde aşçılık, pastacılık, bilim, matematik, sıfır atık, moda, enerji evi, müzik, resim, itfaiye, botanik, uçak, kepçe, dev salıncak, trambolin ve akülü araba gibi atölyeler ve aktivitelerin bulunduğu çocuk oyun köyü ailelerden ve çocuklardan tam not aldı. Aşçılık atölyesinde eğitmenler gözetiminde yemek yapan minikler, müzik evindeyse karaoke yapıp DJ performansı sergiledi. ‘Eğlendir’ ve ‘öğret’ mottosundaki matematik evinde sayıları ve temel işlemleri öğrenen çocuklar, sıfır atık atölyesinde de doğaya saygılı birer birey olmayı öğreniyor.

‘SADECE BİR BAŞLANGIÇ’

Çocuk oyun köyüne olan yoğun ilgiyi ‘Bu sadece bir başlangıç’ diyerek değerlendiren Başkan Pehlivan, “Çocuk oyun köyümüz, marka kent Menemen için önemli bir adım. İzmir’in her noktasından ve hatta şehir dışından aileler burayı ziyaret ediyor. Hem esnafımız kazanıyor hem Menemen kazanıyor” diye konuştu.

 

Sıradaki haber yükleniyor...
holder