Banu Şen Sabrından ve sınırsız sevgisinden öpmeli
HABERİ PAYLAŞ

Sabrından ve sınırsız sevgisinden öpmeli

Geriye dönüp baktığımda en çok etkilendiğim haberleri gözümün önüne getirdim dün. Patlamalar, acı olaylar, davalar, kazalar, şehit haberleri, felaketler, depremler, mutlu haberler... Kendi gazetecilik tarihimde beni en çok etkileyen haberlerim hep annelerin hikayeleri oldu. Acısını anlatıcı olmaya çalıştığım, mutluluğunu aktarmaya çalıştığım...

Şehit annelerinden evlatlarını dinlerken, bir annenin evladını uyuşturucu batağından kurtarma mücadelesini aktarmaya çalışırken, kazada yavrusunu kaybetmiş annenin acısını tarif edecek kelimeler bulmazken çoğu zaman gözyaşlarına ortak oldum.

Haberin Devamı

Bazen de bir annenin yavrusuyla azim mücadelesi verip kazandıkları başarıya tanıklık ettim. Hayatın öznesi olan anneler, haberlerimin de öznesi olmuş. Bugün Anneler Günü... Etrafımız böyle binlerce anne hikayesiyle dolu. Kuşkusuz anneyi anlatan en özet kelime sabır ve sevgi. Tüm anneleri ve yüreğinde anne sevgisi taşıyan herkesi, sabrından ve sınırsız sevgisinden öpmeli.

UMUTLARI YEŞERTEN ORGANİZASYON

Bugünün bir anlamı daha var! Omurilik felcinin tedavisine yönelik araştırmalara fon sağlamak ve bu konuda farkındalık yaratmak için bugün tüm dünyada aynı anda koşulacak Wings for Life World Run 2022’ye Türkiye’de yine İzmir ev sahipliği yapıyor.

Yüzbinlerce kişinin “koşamayanlar için koşacağı” organizasyon 14.00’te başlıyor. Türkiye’de ve dünyada 3 milyondan fazla kişi omurilik felcine bağlı olarak tekerlekli sandalye ile hayatına devam ediyor. Bu yüzden omurilik felci tedavisine yönelik yapılan her çalışma bu kişilerin hayata tutunması için büyük önem taşıyor.

Henüz tedavisi bulunmayan bu hastalık için düzenlenen Wings For Life World Run da umutları yeşertecek. Dünyanın her yerinde, aynı anda, binlerce kişinin tek bir amaç için; sadece ‘iyilik’ için bir araya gelmesi ne anlamlı, ne güzel değil mi?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder