Banu Şen Turizm sezonu yaklaşırken yeni tatil alternatifleri
HABERİ PAYLAŞ

Turizm sezonu yaklaşırken yeni tatil alternatifleri

Bir yıldır hayatımızı esir alan koronavirüs salgınından sonra artık hayatlarımız eskisi gibi değil. Hiçbir şeyin bundan sonra da eskisi gibi olmayacağını hepimiz biliyoruz. Rutin hayatın kuralları birbir değişmeye başladı. Sağlıklı, mesafeli, izole, yaşam öne çıkarken; çalışma hayatı, alışveriş, ticaret kuralları baştan yazılıyor...

ÇOK KATLI KALABALIK OTELLER, AÇIK BÜFELER YOK

Sosyal mesafe ve hijyen, günlük alışkanlıkların yanı sıra tatil anlayışını da şekillendirdi. Her ne kadar eski rutinde şehir hayatı doğa tatillerini ikinci plana atsa da içinde bulunduğumuz dönemle beraber doğaya ne kadar ihtiyacımız olduğunu da bir kez daha fark ettik. Peki koronavirüs sonrasında seyahat alışkanlıkları ne yönde değişti? Bu süreç beraberinde herkesin daha sağlıklı ve daha hijyenik olana yönelmesi eğilimini de getirdi.

Haberin Devamı

Tatil konusunda başı çeken “her şey dahil” hizmet veren oteller ise bundan sonra eskisi kadar rağbet görmeyecek gibi duruyor. Koca binalar içinde kutu gibi odalar, asansörlerle çıkılan yüksek katlı oteller, yüzlerce insanın üşüştüğü açık büfeler, alt alta üst üste havuzlar, iğne atsan yere düşmeyen otel plajları bundan böyle tatil seçeneği olmaktan çıkıyor. Kalabalık yemek salonları, havuzlar, büyük ortak mekanlar insanlar tarafından artık tercih edilmiyor. Daha çok küçük oteller ve tatil paketleri ile tatil yapmaya yönelen kişiler, kendi her şey dahil tatillerini kendileri tamamlıyor.

TRAVEL TURKEY’DE ÖNE ÇIKTI

Geçen hafta yapılan 13. Travel Turkey İzmir Fuarı da bu sene bu nedenle daha çok ilgimi çekti. Yeni düzende tatil ve seyahat sektörünün yavaş yavaş nasıl şekillendiğini görürken turizmcilerin bundan sonrası için eylem planlarını da merak ediyordum. Takip ettiğime göre de zaten kitlesel ve sosyal-kültürel turizme yeni bir bakış açısı getiren, bireysel tüketimin ön planda olduğu, turistik destinasyonların kendine özgü bir takım özelliklerinden dolayı tercih edilen “Alternatif Turizm”, bu yıl fuara da yeni bir bakış açısı getirdi.

Sağlık, kış, kültür, sanat, doğa, macera, gibi alanlarda gerçekleştirilen turizm faaliyetlerini içinde barındıran bu bölümde; turizm sektörü alternatif bir buluşma gerçekleştirdi. TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi, Ege BTK Başkanı Tolga Gencer, “Deniz, güneş, kumdan artık üst kademeye geçip kişi başı geliri artıracak alternatif turizm arayışındayız. Spor, inanç, sağlık, gastronomi turizmi gibi alternatif turizmlerle kişi başı geliri artırıcı projeler hazırlıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı yeni tatil kararları aldı.

Haberin Devamı

Kasım ve nisan aylarında da iç kültür turizmi olgusu oluşacak. Okulu tatil olan veliler ve öğrenciler, kültür turları planlayacak. Turizmin hem gelir hem de kişi sayıları artacak” diyor. Ülkemizin bu tatil anlayışına en uygun destinasyonlardan biri olduğunu vurgulayan Gencer’e katılmamak mümkün değil. Yeter ki turizmciler ve otelciler bu yönde aksiyonları bir an önce almaya başlasın...

ENVER YÜCEL’İN HAYALLERİ

Türkiye ve yurt dışında eğitim veren Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları’nın Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel’le haftasonu İzmir’de Şirince ve Selçuk ilçelerinde mini bir tura çıktık. Eğitimciliğinin yanı sıra girişimci ruhuyla da bilinen Yücel, Bahçeşehir Üniversitesi Gastronomi Bölümü’yle ilgili; gençlerin, yeni şeflerin ufkunu açacak hayallerini bizlerle paylaştı. Ege’nin gastro kültürünü de öne çıkaracak projeleri önümüzdeki günlerde hayata geçirmek istediğini anlatan Yücel’in Ege’de yeşerecek, gençlere yeni alanlar açacak başka düşünceleri de var.

Haberin Devamı

Felsefe de bunlardan biri.... Pandemi sürecinde evlerde biraz da geri planda kalan yeni neslin böyle projelerle ufkunun genişlemesine ve yeni umutlara ihtiyacı var. Umarım tüm girişimciler bu yeni hayat düzeninde gençlerin şu an içinde bulunduğu travmatik ortamı düşünüp, onlara böyle alanlar açar.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder