Banu Şen 'Vatandaşlarımızın can güvenliği için 7/24 sokaktayız'
HABERİ PAYLAŞ

'Vatandaşlarımızın can güvenliği için 7/24 sokaktayız'

Bundan üç sene önce, terör olaylarının ülkenin her yanında arttığı, tarifsiz acılar yaşadığımız zamanlar... Özel bir haber yapmak için gittiğim İzmir Adliyesi’nin önündeyim. Haber kaynağıma ulaşamayıp yarım saat bekledikten sonra, gazeteye dönmeye karar veriyorum. Bir süre gazeteden gelecek aracı bekliyorum. Adliye önünde görmeye alışık olduğumuz polis memurları orada, araçlara bekleme yaptırmıyor.

Araç geliyor, gazeteye hareket ediyoruz. 7-8 dakika sonra bir telefon, telefonun ucunda “Adliyede patlama oldu diyorlar” diye buz gibi bir ses... Az önce orada olduğum bile aklımdan uçuyor, aynı araçla Bayraklı’daki İzmir Adliyesi’ne geri dönüyoruz.

Haberin Devamı

Ondan sonrası ise meslek hayatımda asla unutamayacağım anlar arasında en dehşete düşürenlerden biri olarak hafızama kazınıyor. Adliyenin önünde 10-15 dakika önce karşılaştığımız o polis memuru; bugün herkesin kahramanı Fethi Sekin, bir an bile tereddüt etmeden, şehit olacağını bile bile yüzlerce insanı kurtarıyor.

Onun gibi başka kahramanlarımız da elbette var ama daha sonra olay anıyla ilgili yayınlanan görüntülerde, onun nasıl ağır silahların üzerine koştuğunu, görev aşkının kendi canından nasıl önce geldiğini izledik günlerce.

AŞKIN’IN MESAJI

Kahraman polis memuru Fethi Sekin ve onun gibi vatan, millet sevdasıyla dolu binlerce polisi içinde barındıran Emniyet Teşkilatı’nın kuruluşunun bugün 175’inci yıldönümü. İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın ile dünyayı saran koronavirüs günlerinde nasıl etkilendiklerini konuştuk.

Aşkın; teröristlerle, zehir tacirleriyle canları pahasına nasıl mücadele ediyorlarsa, virüs salgınında da vatandaşları korumak, önlemleri uygulamak için 7 gün 24 saat görevleri başında olduklarını şu sözlerle aktardı: “Vatandaşlarımızın güvenliği ve hayatlarını korumak için biz, her zaman görevimizin başındayız.

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sırasında da sokakta hem asayiş olaylarında hem de virüs tedbirleri kapsamında 7/24 görev yapıyoruz. Salgından etkilenen ve durumları gereği çalışamayan arkadaşlarımız olmasına rağmen, sayımızda azalma da olsa canla başla görevlerimizi sürdürüyoruz.

Haberin Devamı

Yayınlanan genelgelerin uygulanması konusunda vatandaşlarımızı uyarıyor, bilgilendiriyor ve uymayanlara cezai işlemleri yerine getiriyoruz. Bu süreçte nasıl sağlık çalışanlarımız bütün gücüyle mücadele ediyorsa, biz de diğer görevlerimizin yanısıra bütün gücümüzle salgınla mücadele kapsamında çalışıyoruz.

Nasıl ki Fethi Sekin canını hiçe sayarak kahramanca görev aşkıyla hayatını bir an bile düşünmediyse, bizler de her durumda, her koşulda görevimizi yaparken aynı bilinçteyiz. Polis teşkilatımızın 175’inci yılı vesilesiyle de fedakar tüm meslektaşlarımı ve en büyük destekçileri olan ailelerini tebrik ediyor, teşekkürlerimi sunuyor; kahraman şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyorum.”

Sıradaki haber yükleniyor...
holder