Banu Şen Yelken tutkunları Çeşme'de buluştu
HABERİ PAYLAŞ

Yelken tutkunları Çeşme'de buluştu

Bir festivali, organizasyonu sürekli hale getirmek zordur. Ya bazen heves kırılır bazen de politik ve ekonomik dalgalanmalar mani olur. Ama geleneksel hale geldi mi, hele uluslararası boyuta taşındı mı doğduğu, geliştiği bölgenin marka olmasına katkı koyar. O yer artık o organizasyonla anılır.

GELİŞMELER UMUT VERİCİ

Yıllarca süren çok az organizasyonumuz var. Aynı şey İzmir özelinde de geçerli. Bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar az. Son yıllarda ise uzun soluklu olma iddiasıyla yola çıkan organizasyonlar dikkat çekiyor. Bunlardan biri de Arkas Aegean Link Regatta. İzmir gibi denizle içiçe bir şehirde denizüstü organizasyonların çok az olması düşündürücü olsa da son yıllardaki gelişmeler bir o kadar sevindirici.

Haberin Devamı

HER GEÇEN YIL BÜYÜYOR

Bu sene 28 Ağustos-1 Eylül arasında yapılan Arkas Aegean Regatta, üçüncü yılında yine Çeşme’ye sezon sonunda hareket getirdi. Rüzgar sörfünün önemli merkezlerinden biri olan Çeşme aslında yelken için de dünyadaki önemli parkurlardan biri olarak gösteriliyor. 2017’de 45 ve geçen yıl 52 teknenin katıldığı yarış bu yıl ise 56 tekne ve 550’nin üzerinde katılımcıyı ağırladı. Bu sene katılımcılar arasında yabancılar ve Rus bir takım da vardı.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK HEDEFİ

Bir İzmir ve yelken tutkunu Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bernard Arkas, yarışların ilk yılında organizasyonun sürdürülebilir olmasını hedeflediklerini söylemişti. Bu sene de yine aynı hedefi vurguladı. Arkas Aegean Regatta’nın bu yolda gittiğini görmek, hem yelken hem de Çeşmeseverler için de sevindirici. Dilerim Çeşme, rüzgar sörfü kadar yelken sporunun da merkezi olur.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder