Bekir Saçar Boğaz’da ‘Hoş geldin Sonbahar’ defilesi
HABERİ PAYLAŞ

Boğaz’da ‘Hoş geldin Sonbahar’ defilesi

COVİD – 19 salgını nedeniyle modacılar uzun zamandır defile ve moda şovları yapamıyordu. Bazı tasarımcılar da koleksiyonlarını ya seyircisiz boş salonlarda ya da dijital ortamda yapmak zorunda kalmıştı. Doğanın sarının tonlarına büründüğü şu günlerde ise, moda tasarımcıları İstanbul'da art arda pandemi kurallarına uygun olarak defileler yapmaya başladı. Genç moda tasarımcısı Yasemin Yılmaz da geçen mart ayında koronavirüs nedeniyle yapamadığı defilesini, önceki gece harika Boğaz manzarası eşliğinde Kuruçeşme’de yaptı. Yasemin Yılmaz’ın markası Babgal’ın, ‘Ruhunu Parlat’ adını verdiği 2020 – 2021 Sonbahar – Kış koleksiyonu izleyenlerden tam not aldı.

Haberin Devamı

"Bu iş değil, aşk"

Boğaz’da ‘Hoş geldin Sonbahar’ defilesi

Yasemin Yılmaz 2020 – 2021 koleksiyonu şöyle anlattı:

Sadece gözlerimi kapattım ve hayal ettim. Bunu iş olarak değil, aşk olarak görmeye başlayınca, ortaya harika tasarımlar çıktı. Tek felsefem; abart, çoğalt ve parlat… Ben de parlatıyorum. Türkiye’de benim tarzımı yansıtan, beğenebileceğim kıyafet neredeyse yok gibi. Ben de ‘Madem öyle ben yapmalıyım!’ dedim. Tasarımlarımı giyen kadınlar son derece güçlü, özgüvenli, biraz fazla kadınsı ama her zaman masum! Markam Babgal, ‘Baby girl’ün kısaltması. Tasarımlarda ne kadar dişi bir kadın görseniz de, mutlaka içinde masumiyet var. Çalışmalarımda ruh halimden yola çıkıyorum.

‘Beyonce ve Rihanna’dan ilham alıyorum’

Boğaz’da ‘Hoş geldin Sonbahar’ defilesi

Cesur ve abartılı tasarımlarıyla moda dünyasına farklı bir renk katan Yasemin Yılmaz, "En büyük hayalim Beyonce ve Rihanna’yı giydirmek. Onlardan müthiş ilham alıyorum. Bugün bu beğenilen tasarımları yapıyorsam sebebi Rihanna ve Beyoce’nin bana verdiği motivasyondur. Sanatçılar ve modacılar ülkelerinin tanıtılması ve algılanmasında itici güçtür. Ben de bunu yapmaya çalışıyorum” diye konuştu.

Boğaz’da ‘Hoş geldin Sonbahar’ defilesi

Sıradaki haber yükleniyor...
holder