Bekir Saçar Bohem semtte balık keyfi...
HABERİ PAYLAŞ

Bohem semtte balık keyfi...

Balık restoranları İstanbul’un yeme içme kültüründe vazgeçilmez bir yere sahiptir. Şehrin her köşesi lüks, orta sınıf ya da esnaf balık lokantalarıyla dolu. İster eşsiz Boğaz manzarasına karşı şık bir masada, isterseniz tarihi sokaklardaki salaş lokantaların birinde nefis balıkların, deniz ürünlerinin ve mezelerin tadını çıkarabilirsiniz. Bugün sizi kedileriyle ünlü, şov dünyasının isimlerini ve entelektüel bohemleri bir araya getiren semtimiz Cihangir’e götüreceğim.

Bohem semtte balık keyfi...

CİHANGİR SUR YENİ ADRESİNDE

Yeme içme sektöründe 19 yılı geride bırakan Türkiye’nin ilk ve tek zincir balık restoranı Sur Balık’ın Türkiye genelinde 7 balık restoranı var. Adını İstanbul’un tarihi surlarından alan işletme, geleneksel Türk damak tadıyla deniz ürünlerini harmanladığı menüsüyle ünlü. Önceki gece, Cihangir’de 5 katlı tarihi bir binaya taşınan Cihangir Sur Balık’a gittim. Semtin en popüler restoranı Smyrna’ya komşu işletme; Tarihi Yarımada, Kız Kulesi, Adalar, Haliç ve Galata Kulesi’ni de içine alan panoramik eşsiz bir manzaraya sahip.

Haberin Devamı

“Alkolün dozunu kaçırdım, nasıl araba kullanacağım?” diye düşünüyorsanız, işletmenin aynı binada yer alan, büyüleyici bir manzaraya sahip olan residence’ında kiralayacağınız şahane bir odada konaklayabilirsiniz.

Bohem semtte balık keyfi...

MENÜDE ÖNE ÇIKAN LEZZETLER

Yemekleriyle damaklara, muhteşem manzarasıyla gözlere ziyafet çeken işletmenin olmazsa olmazı, kullandıkları malzemelerin ille de ille yöresel olması. Bu bağlamda Bodrum’un kuver zeytinini, Çanakkale’nin Ezine peynirini, zeytinyağını, ekşi mayalı tam buğday ekmeğini, Rize’nin mısır unundan yapılan mısır ekmeğini burada tadabilirsiniz. Beğendili ahtapot, levrek mantı, tereyağında jumbo karides, kadayıf ve avokadoya sarılı karides, levrek pazı sarma, tuzda balık, kaya levreği, kılıç balığından yapılan balık pastırma, balık köftesi, ahtapot salatası, levrekten hazırlanan balık Adana, dövülerek hazırlanan kalamar ızgara ve deniz mahsullü makarna menüde öne çıkan lezzetler arasında.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder