Bekir Saçar Cihangir'in yenisi By Muzaffer
HABERİ PAYLAŞ

Cihangir'in yenisi By Muzaffer

Leziz meze, balık, et ve farklı tatları geleneksel meyhane atmosferinde yiyip, canlı müzik, fasıl ya da eski meyhane şarkıları dinleyerek keyifli bir gece geçirmek isteyenlere önerim, Hacer Karakuş’un bir ay önce Cihangir’de açtığı By Muzaffer olacak. Mekan, meşhur Firuzağa Camii’ye inen yokuşun hemen solunda. By Muzaffer’in girişinde açık mutfak ve bir bar var. Üç-dört basamak merdiven çıktıktan sonra sizi eskiden bahçe olan ama şimdi çatısı açılır kapanır camla kapatılmış, içinde hâlâ canlı ağaçları barındıran harika bir mekan karşılıyor.

Haberin Devamı

Cihangirin yenisi By Muzaffer

Antikacı dükkanı mı meyhane mi?

Mekanın tüm eşyaları ve dekoratif objeleri semtin ruhuna uygun olarak Çukurcuma’daki antikacılardan ve eskicilerden temin edilmiş. Duvarlar oksitli aynalar, eski kapılar, bisiklet, antika resimler, tablo çerçeveleri, eski televizyon, radyo ve rafları gerçek kitaplarla dolu kütüphaneyle bezeli.

Salonun girişinde bir bölüm Atatürk’e ithaf edilmiş. Buradaki sehpada Atatürk fotoğrafının önünde bir leblebi tabağı ve dolu rakı kadehi var. 50 kişi kapasiteli işletme o kadar sıcak ki kendinizi evinizde gibi hissediyorsunuz.

Canlı müzik ve fasıl keyfi

Masaya önce; müessesenin ikramı olan pancar turşusu ve turşu suyu, ardından da buz kovası geliyor ve buzlar erimeden sürekli değiştiriliyor. Meze tabağı oldukça zengin ve hepsi çok leziz. İşletmeci Hacer, “Kim olursan ol, ister tanıdık, ister devlet başkanı, ister meczub, önüne koyulacak mezeler hep aynı seviyede ve kalitede” demekten gurur duyuyor. Mevsimine uygun her tür balığın servis edildiği mekanın menüsündeki ‘Annemizin köftesi’ damak çatlatan türden. Levrek marin, soslu patates kızartması, köpoğlu, özel soslu fava, mantı ve et kavurma mutlaka tadılmalı. Mekanda çarşambaları canlı fasıl, cuma ve cumartesi geceleri de yine canlı müzik performansları sergileniyor. Geri kalan günlerde de eski meyhane şarkıları çalınıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder