Bekir Saçar Çok özel bir mekan: Hundret-100
HABERİ PAYLAŞ

Çok özel bir mekan: Hundret-100

Bugün size, geçen hafta Boğaz’ın incisi Kuruçeşme’de açılan Hundret yani 100’ü anlatacağım. Mandarin Oriental İstanbul’un karşı yamacında 150 yıllık taş binada açılan ‘fine dining’ mekanın konsept danışmanlığını çoğunuzun yakından tanıdığı Aşşk Kahve, Lucca Bebek, Mitte, Momo Beach ve Momo Bebeköy’ün kurucularından Turgay Yıldız yapmış. Çok da iyi yapmış çünkü İstanbul’un böyle özel ve sıra dışı bir mekana çok ihtiyacı vardı.

BOĞAZ MANZARALI BRUNCH KEYFİ

Yemeğinizi ister taş binanın ultra lüks ve şık dekorasyonu altında ister aynı şıklıktaki kış bahçesinde yiyin. Avrupa ve Türkiye’de birçok ünlü restoranın menüsüne imza atan Şef Ali Yavuz’un yemeklerinin tadı da sunumu da olağanüstü. Uluslararası mutfağında yok, yok.

Haberin Devamı

Sushi’si damak çatlatan türden. Barında harikalar yaratan Orhan Yakut’un kendine özel reçeteyle hazırladığı kokteylleri mutlaka tatmalısınız. Emin olun onun hazırladığı margaritayı Türkiye’de yapacak barmen sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Mekanın alt katında 100 kişilik müthiş bir gece kulübü var. Kulübün resident DJ’i Fatih Mutlu. Burada zaman zaman Türkiye’nin ve Avrupa’nın en ünlü DJ’leri de sanatlarını icra edecek. Hafta sonu brunch yapmayı seviyorsanız aradığınız yer Hundret olabilir.

MENÜDEN TEST ETTİKLERİM

Sıcak ve soğuk başlangıçlardan carpaccio gamberi rossi, renkli armut domatesli burrata, gillardeau istiridye, adaçaylı çıtır bebek kalamar, trüf mantarlı su böreği ve tütsülenmiş kırmızı karides ızgarayı öneririm. Rezeneli ekşi elma salatası, Antep fıstıklı tere salatası ve İran karpuz salatası farkını fark ettiriyor. Makarna seviyorsanız, Limonçello spagetti, Bal kabaklı tagllietelli, Konya küflü peynirli rigatoni, ve pancar burrattalı linguini sizi fazlasıyla mutlu edecektir. Ana yemeklerden de Asya usulü kalkan, Espanyol red mullet, deniz mahsulü granyöz, antrikot ızgara ve ördek feelet, portakalı karışık deniz mahsullerini tadabilirsiniz. Afiyet olsun.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder