Bekir Saçar Dönerci Serkan Usta
HABERİ PAYLAŞ

Dönerci Serkan Usta

Bursalı İskender Bey’in yaklaşık 150 yıl önce kuzu çevirme tekniklerinden esinlenerek geliştirdiği döner, hem ülkemizin hem de dünyanın en popüler yiyecekleri arasında başı çekiyor. Gastronomi uzmanları ve dünyaca ünlü yeme – içme otoritelerinin değerlendirme yaptığı ‘TasteAtlas’ sitesi geçen hafta dünyanın en iyi 100 yemeğini belirledi. Bunlardan biri de döner. Bu sonuçtan yola çıkarak “İstanbul’da en iyi döner nerede yenir?” diye bir araştırma yaptım. Cevap olarak Etiler’deki Dönerci Serkan Usta sonucuna ulaştım ve soluğu orada aldım.

Haberin Devamı

Dönerci Serkan Usta

FARKINI FARK ETTİREN LEZZET DENEYİMİ

Yurt içi ve yurt dışında birçok döner ve kebap salonunun açılmasına danışmanlık yapan Serkan Mutlu’nun mekanı iki katlı bir villada hizmet veriyor. Yemyeşil, ferah bir bahçesi var. Dekorasyonu ‘fine dining’ restoranları kıskandıracak türden. Menü fiyatları son derece makul. Yani, herkese her keseye hitap eden türden. Adının dönerci olduğuna aldanmayın. Ana malzemesi döner olan çeşit çeşit leziz kebapları burada deneyimleyebilirsiniz. %65 dana but, %35 kuzu döş kullanılan dönerde, kıyma ve kuyruk yağı kullanılmıyor ve odun ateşinde ağır ağır pişiriliyor. Evlere de servis veren mekan 09.00 – 06.00 arasında açık.

Dönerci Serkan Usta

NE YENİR NE İÇİLİR?

Masaya oturur oturmaz, güler yüzlü garson masaya acı biber turşusu, patates tava, sumaklı soğan ve çeşitli yeşillikleri müessesenin ikramı olarak getiriyor. Başlangıçlardan içli köfte, kuru cacık ve patlıcan beğendi nefis. Döner, siz nasıl isterseniz o şekilde servis ediliyor. Sade, pilav üstü, beğendili, tombik sandviç ya da dürüm gibi. İskender kebap, sarma fırında kaşarlı dönerli beyti ve çökertme kebabını mutlaka tatmalısınız. Künefe, soğuk ve fındıklı baklava ve havuç dilimini tatmadan sakın çıkmayın. 25 çeşit nefis çorba çeşidi de saat 21.00’den sonra servis ediliyor. Afiyet olsun.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder