Bekir Saçar Farklı kültürlerin kesişim noktası 'Alta'
HABERİ PAYLAŞ

Farklı kültürlerin kesişim noktası 'Alta'

Akdeniz mutfağı, tüm dünyada lezzetiyle ün salmış mutfak kültürlerinden biri. Adından da anlaşılabileceği gibi Akdeniz çevresinde bulunan ülke ve farklı toplulukların damak zevkinden yola çıkılarak ortaya konulan Akdeniz mutfağı, kendi içinde sayısız çeşitlilik ve lezzet barındırıyor. Siz de Akdeniz yemeklerine düşkünseniz size harika bir restoran önereceğim.

Farklı kültürlerin kesişim noktası Alta

GÜGÜ İLE ALTA EL ELE

Harbiye’den Vali Konağı Caddesi’ne girin, 200 metre sonra ilk sol sokağa, yani Süleymen Nazif’e girin. Soldan dördüncü apartmanın birinci katında. Burası, Sezen Aksu’nun oğlu Mithat Can Özer’i dünyaya getirdiği ve uzun süre ikamet ettiği daire. Oturarak 80, ayakta 150 kişiye hizmet veren restoranın sahibi Tolgay Yıldırım. Mekanın işletmesini Gülsüm Sami, namıdiğer ‘Gügü’ yapıyor. Bodrum Azmakbaşı’ndaki meşhur Zeytin’in ve Gayrettepe’deki Zeytin & Sardunya’nın eski sahibi olan Gügü, restoranı saat 16.00’da açıyor. İşletmenin arka bölümünde ferah bir barı var. Özel günler ve kutlamalar için de çok ideal olan işletmede cuma geceleri Ertan Öztaş, cumartesi geceleri de Atilla Demircioğlu saat 01.30’a kadar çok keyifli ve eğlenceli canlı müzik performansı sergiliyor.

Haberin Devamı

Farklı kültürlerin kesişim noktası Alta

BENİM ÖNERİLERİM

Restoranın menüsü son derece sade, yani kafa karıştırmayan türden. Başlangıçlarda 11, salatalarda 3, makarnalarda 3, ana yemekte 5, tatlılarda da 3 seçenek sunan menüdeki her yemek birbirinden lezzetli. Bu leziz ve son derece iddialı yemeklerin mimarı Şef Jale Deren Önen. Tadıp deneyimlediğim lezzetleri sizin için listeledim. Başlangıçlarda somon tartar, kabak çiçeği tempura, buharda pişmiş ahtapot, üçlü tako ya da üçlü tapas. Salatalarda burratta, kuru baklagil. Makarnalardan dana kaburga tortellini. Ana yemeklerde kuzu karski, dana kaburga, kiona köfte. Tatlılardan da panna kotta ve cheesecake. Afiyet olsun.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder