Bekir Saçar İftarlık esnaf lokantaları
HABERİ PAYLAŞ

İftarlık esnaf lokantaları

Geçen hafta bu sayfada İstanbul’da iftar yapabileceğiniz lüks restoranların listesini yayınlamıştım. “Biz oralara gidemeyiz çünkü pahalı” diyenler için de bu hafta İstanbul’da her keseye uygun, en iyi iftarlık tarihi esnaf lokantalarını araştırıp listeledim. Afiyet olsun.

Hacı Abdullah Lokantası

1888’den beri Beyoğlu’nda, İstanbullulara Osmanlı-Türk mutfağının en leziz yemeklerini sunuyor. Klasikleşmiş tatları seviyor, damağınızda lezzet patlaması yaşamak istiyorsanız sizi buraya alalım.

Filibe Köftecisi

Haberin Devamı

1893’ten beri Sirkeci’de hizmet veren tarihi işletme, Türkiye’nin en iyi köftecileri arasında. Mekanın köftesi kadar piyazı da çok meşhur.

Kanaat Lokantası

1933’te Üsküdar’da açılan mekanın çorbaları, zeytinyağlıları, dolmaları, etli ve sulu yemekleri, sütlü tatlıları ve kendine has günlük taze yoğurdu dillere destan.

Sultanahmet Köftecisi

1920’den beri Sultanahmet’te faaliyet gösteren köfteci, dört kuşaktır aynı aile tarafından işletiliyor. Menüsünde ızgara köfte, piyaz, turşu ve irmik helvasından başka bir şey yok.

Tarihi Bankalar Lokantası

1947’den beri Karaköy’de tarihi taş binada hizmet veren mekanın yemekleri gerçekten çok leziz. Türk, Anadolu ve Osmanlı mutfağının en leziz yemekleriyle iftarınızı burada açabilirsiniz.

Orient Express

1890’da Sirkeci Garı’nın içinde açılan lokanta, iftar için en ideal mekanlardan biri. Leziz Türk yemekleriyle iftarınızı açtıktan sonra Tarihi Yarımada’yı gezebilirsiniz.

Yanyalı Fehmi Lokantası

1919’dan beri Kadıköy’de Türk ve Osmanlı mutfağının en leziz yemeklerini sunan lokantanın tatlılarının tadı unutulmayacak türden.

Nato Lokantası

1952’den beri Karaköy’de hizmet veriyor. Ana yemeklerden Beyinli Beykoz kebabı, islim kebabı, ciğer sarması, tatlılardan da kabak tatlısı, yoğurt tatlısı ve sütlacı mutlaka tadılmalı.

İmren Lokantası

Üsküdar’da tencere yemekleriyle ünlü lokantanın sipesiyalleri arasında; rosto, güveç, patlıcan kebap, papaz yahnisi, enginar ve ot yemekleri var.

Havyore

Karadeniz mutfağının öne çıktığı lokantanın sebzeli sahan köftesi, musakkası, yumurtalı pazısı, tereyağlı bulgur pilavı, üzeri bol fındıklı sütlacı ve ev baklavası herkesin dilinde.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder