Bekir Saçar 'Restoran Modern' sizleri bekliyor
HABERİ PAYLAŞ

'Restoran Modern' sizleri bekliyor

İki ay önce Karaköy Galataport’taki yeni binasına taşınan İstanbul Modern, nefes kesen 180 derecelik Boğaz, adalar ve Tarihi Yarımada manzarasıyla İstanbul’un hatta dünyanın en güzel müzelerinden biri olmaya aday oldu. Mekan ziyaretçilerine sanat, tasarım ve gastronomiyi bir arada sunarak, burayı harika bir sosyalleşme alanına dönüştürdü. Müzenin üçüncü katında açılan Restoran Modern’e gidip yemeklerini ve ambiyansını sizin için deneyimledim.

Restoran Modern sizleri bekliyor

Feriye, Madera ve Dekk’in kardeşi

Restoran Modern, Feriye, Madera ve Dekk gibi bir çok yeme-içme markasını bünyesinde barındıran C.Pages Grub’a ait. Mekan modern ve şık bir tasarıma sahip. Yanı sıra muhteşem İstanbul manzarasına sahip geniş bir balkonu var. Şef Tuğçe Mirza Canik’in mutfağından klasik Akdeniz ve çağdaş Türk mutfağının modern yemekleri çıkıyor. Mekan hem konumu hem dekorasyonu hem de zengin menüsünden dolayı iş yemekleri, kutlamalar ve yurt dışından gelen misafirlerinizi ağırlamak için harika bir seçenek.

Haberin Devamı

Restoran Modern sizleri bekliyor

Gün içinde iki farklı menü

İşletme, öğle ve akşam yemekleri için çok zengin iki ayrı menü sunuyor. Başlangıçlarda taze baharatlı soğuk yoğurt çorbası, kabak çiçeği ve taze fasulye tempura, çıtır balık köftesi, nohut ezmesi, dereotlu rezene, buttermilk karides, Ege otlu buğdaylı yoğurt, Ege otlu mücver, bonfile çiğ köfte tartare, çakı midye tava, isli uskumru ve sardalya turşusu gibi özgün lezzetler var. Ana yemeklerde ise granyöz balığı buğulama, orman mantarlı şehriye, kuzu incik, dana kaburga, ördek yahnili yassı taze erişte ve mutancana gibi Türk mutfağının farklı dönem ve bölgelerine ait nefis yemekler var. Vejetaryenler için de enfes seçeneklerin sunulduğu mekan, mutlaka gidip, görüp deneyimlemeniz gereken harika bir yer.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder