Bekir Saçar 'Simone'nin dayanılmaz cazibesi
HABERİ PAYLAŞ

'Simone'nin dayanılmaz cazibesi

1700’lerin Fransa’sında başlayan fine dining restoran kültürü tüm dünyada müthiş bir yükselişte. Ülkemizde de son yıllarda oldukça popülerleşen fine dining restoranlar, genellikle özel günler, önemli iş yemekleri ve kutlamalarda tercih ediliyor. Peki, “Fine Dining nedir?” Fine Dining, en kaliteli malzemelerle hazırlanan lezzetli yemeklerin en iyi atmosferde, en iyi görsellikle, kusursuz bir biçimde sunulmasıdır. Midenin doymasından çok ruhun doymasını hedefleyen bu restoranlardan biri de, Yönetmen Sinan Çetin’in oğlu Rüzgar’ın Tünel’de sahip olduğu Ruz Otel’in teras katındaki ‘Simone’. Genel koordinatörlüğünü başarılı işletmeci Melih Doğan’ın yaptığı restoranın sahibi, yurt dışında uzun süre fine dining restoranlarda şeflik yapan Sinan Kızıklı. Baş şefi de 10 yıl Fransa, İspanya, İtalya ve Yunanistan’da en iyi restoranlarda çalışmış olan Kerem Sarıdev.

Haberin Devamı

YEMEKLER NEFİS, MANZARA BÜYÜLEYİCİ

Dekorasyonu, sunumu ve ambiyansı en üst seviyede olan restoranın menüsünde yok yok. ‘SIMONE’NIN DAYANILMAZ CAZIBESI Akdeniz mutfağının en leziz yemeklerinin sunulduğu işletme, Tarihi Yarımada ve Haliç manzaralı. Buraya gün batımında gitmenizi öneriyorum. Çünkü hava kararmaya başlayınca ortaya öyle güzel bir manzara çıkıyor ki büyülenmemek elde değil. L şeklindeki restoranın dekorasyonu ahşap ağırlıklı. Bir duvarı baştan sona canlı botanik bitkilerle bezeli. Personeli son derece bakımlı, şık ve kibar.

MENÜDEN ÖNERİLERİM

Başlangıçlardan portakallı çıtır salatayı, trüflü burratayı, zeytinyağlı ayvayı, kızarmış kabak çiçeğini, hurmalı, cevizli keçi peynirini mutlaka tatmalısınız. Ana yemeklerden de kömürde kuzu çağ kebabı, fırında uzun pişmiş dana yanağı, ızgara baby ahtapot, bal kabaklı tortellini ve Ege otlu mantıyı önereceğim. Tatlı yiyip tatlı konuşmayı seviyorsanız konfi ayva tatlısı, tiramisu, mascarpone köpüğü panna, cotta ve votkalı, limon kremalı, orman meyveli sorbe ile damağınıza son bir ziyafet çekebilirsiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder