Bekir SaçarSunset Grill&Bar 30 yaşında
HABERİ PAYLAŞ

Sunset Grill&Bar 30 yaşında

İstanbul’da neredeyse her gün onlarca yeni restoran açılıyor, maalesef bir o kadarı da kapanıyor. Paris, Londra, Tokyo ve New York gibi şehirlerde 100 yılı aşkın süredir hizmet veren restoran sayısı hayli fazla. Biz de ise bırakın 100 yılı, 10 yıl ayakta kalabilen işletmelerin sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor. Bunu başarabilenlerden biri de İstanbul, Ulus’taki muhteşem Boğaz manzaralı Sunset Grill&Bar. Barış Tansever’in genç yaşında açtığı mekan 30 yaşına girdi. Misafirlerine dünyanın en leziz yemeklerini sunmayı ilke haline getiren Tansever’in restoranında çok sayıda dünyaca ünlü, ödüllü şefler çalışıyor. Şimdi buna bir yenisini daha ekledi.

Haberin Devamı

Sunset Grill&Bar 30 yaşında

YUNAN ŞEF MARIOS TSOURIS İSTANBUL’DA

Akdeniz, Japon ve Türk Mutfağının en leziz yemeklerinin yanı sıra, muhteşem sushileriyle damaklara ziyafet çeken işletme, 30. yılında bünyesine Michelin yıldızlı Yunan Şef Marios Tsouris’i kattı.

Atina’daki Nobu, Hong Kong’daki Gaia, Mikonos’ta Solymar, Paris, Cannes’daki Kalamata, COYA markasıyla Doha, Dubai, Londra’da en leziz yemeklere imza atan usta şef, bundan böyle sanatını Sunset’te sergileyecek. Sunset müdavimlerine bir de müjdem var. İşletme 30. yılı sebebiyle üç ay boyunca misafirlerine, 12.00-16.00 saatleri arasındaki öğle yemeklerinde bir yat firması ve kredi kartı sponsorluğuyla toplam yüzde 50 indirim yapıyor

YUNANLI ŞEFİN TADIM MENÜSÜ

İnce phyllo tartın içinde, nori jölesi ve kaviar ile sunulan Ton balığı tartar. Trüf mayonezi ve füme ekmekle sunulan Sığır carpaccio. Miso sos ve taze trüfle zenginleştirilmiş somon tataki. Kral yengeç tartar, mantar ve beurre blanc sabayon eşliğinde deniz tarakları. Çilekli ve ayvalı marmelat ile sunulan foie gras. Kırmızı karidesli risotto ve Izgara bonfile şefin tadılması gereken lezzetlerinden bazıları. Afiyet olsun.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder