Bilal Emin Turan Gecikilen her gün fiyat artıyor! Erken rezervasyonda indirimin zirvesi
HABERİ PAYLAŞ

Gecikilen her gün fiyat artıyor! Erken rezervasyonda indirimin zirvesi

Soğuk ve yağışlı havalara takılmayın. Yaz aylarının planını şimdiden yapın ve erken rezervasyon fırsatlarını kaçırmayın. İndirimde ‘zirve’ diyebileceğimiz ay ’aralık’! Bundan sonra gecikilen her gün fiyatların artması muhtemel. Üstelik artan taleple daha sonra istediğiniz otelde yer bulamayabilirsiniz.

Gecikilen her gün fiyat artıyor Erken rezervasyonda indirimin zirvesi

2022 BEKLENTİSİ DAHA FAZLA

Pandeminin etkileri silinince milyonlarca kişi soluğu tatil yörelerinde aldı. Turizm sektörü ekim ayına kadar yoğun bir mesai yaptı. Her ne kadar 2019’un rakam ve gelirine ulaşılamasa da kayıpların toparlandığı bir sezon oldu. Koronavirüsün yeni varyantları ek önlemlere sebep olmazsa 2022 ile ilgili beklentiler daha yüksek. Bu kapsamda oteller şimdiden erken rezervasyon kabulüne başladı.

Haberin Devamı

ARALIK AYINI DEĞERLENDİRİN

Ege ve Akdeniz yine en çok tercih edilen bölgeler. Türkiye’ye bu sezon gelemeyen yabancı ziyaretçilerin ilgisi o kadar çok ki. Bazı oteller erken rezervasyon için şimdiden temmuz, ağustos aylarında seçilen tarihler için oda olmadığını belirtiyor. Yoğunluğun havaların ısınmasıyla daha da artması bekleniyor. Bu yüzden acele edip indirimlerin fazla olduğu özellikle aralık döneminde rezervasyon yaptırmakta fayda var. Erken rezervasyon kampanyaları, tüm dünyada hesaplı tatil için uygulanan en iyi yöntemlerden biridir.

YER BULMAK ZOR OLABİLİR

Aralık itibarıyla gecikilen her ay fiyatlar güncelleneceği gibi otellerde yer bulma sorunları da artacaktır. Mevsim nedeniyle havaların soğuk oluşuna aldanıp ‘çok erken’ diyebilirsiniz. Ancak erken rezervasyonun bütçenize zararı yok, faydası var. Bugünlerde yapılan kampanyalarda yüzde 55’e varan indirimli fiyatların yanında ‘şimdi al, sonra öde (ön ödemesiz)’ veya ‘yüzde 25’ini öde kalanını tatile 3 gün kala yatır’, ‘4 ay erteleme’, ‘sepette ek yüzde 5 indirim’ gibi birçok seçenek var.

İPTAL SİGORTASI CEBİNDE

Planınız uymadı, tatil tarihine kadar caydınız. Bu durumda ücretsiz iptal hakkınız bulunuyor. Erken rezervasyon kampanyası ile birlikte sunulan erken rezervasyon iptal sigortası tatilinizi 72 saat (6 gün) kalaya kadar koşulsuz iptal etme hakkı tanıyor. Böylece aylar sonraki tatilinizi gönül rahatlığı ile planlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Sigorta bedeli de genelde rezervasyon bedeli 1.000 liraya kadar olan işlemlerde 10 lira. Rezervasyon tutarı 1.000 lira ve üzerindeyse toplam tutarın yüzde 1’i kadar oluyor. Sigorta dışında Tüketici Kanunu da vatandaşı koruyor. Yasaya göre; tüketicilerin paket tur sözleşmesini 30 gün öncesine kadar feshetme hakkı var.

18 AYA KADAR TAKSİT

Haziran ayında yurtiçi turizmi desteklemek için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), havayolu, seyahat acenteleri ve konaklama harcamalarında kredi kartı taksit sınırını 12 aydan 18 aya yükseltmişti. Bu da bütçeyi sarsmadan planlı bir tatil yapmak için bir imkan.

YÜZDE 55’E KADAR AVANTAJ

Örneğin, Antalya Lara’da 2 yetişkin 1 çocuk için her şey dahil 5 gece (8-14 Temmuz’u kapsayan dönem) konaklama fiyatı sezonda 31 bin lirayken şu anki yüzde 55 indirim kampanyasıyla 14 bin liraya geliyor. 17 bin lira avantaj söz konusu.

Yine aynı aile 5 gece konaklama için Aydın Kuşadası’nda 11 bin 700 lira olan otelde şimdiden yüzde 32 indirimle 7 bin 900 liraya rezervasyon yaptırabiliyor. Bazı otellerde ise ‘seçtiğiniz tarihlerde müsaitlik bulunamadı’ ibareleri dikkat çekiyor. Doluluk arttıkça fiyatlar da yükseliyor. Bir de kur kaynaklı fiyatların artacağı düşünülürse fırsat bu fırsattır.

Haberin Devamı

ÇOCUKTA YAŞ SINIRINA DİKKAT!

Erken rezervasyonda bazı ayrıntılara dikkat etmek önemli. Bunlardan biri de çocuk indirimi. Bazı oteller 3 yaşa kadar ücret almazken, bazıları 13 yaşa kadar muafiyet tanıyabiliyor. Bu ayrıntıya dikkat edenler daha az öder.

FARKIN GARANTİSİ

Bazı tur operatörleri fiyat garantisi veriyor. Yani konaklama fiyatı konaklama yapılacak tarihte daha düşük fiyata satışa sunulursa aradaki fark ödeniyor. Bunu da dikkate alarak rezervasyon yaptırırken ‘fiyat farkı iade garantisi’ seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.

Gecikilen her gün fiyat artıyor Erken rezervasyonda indirimin zirvesi

Aralık ayından sonra güncel kur etkisi ve yurtdışı pazarındaki hareketlilikten dolayı fiyatların daha da yukarı yönlü olma ihtimali bulunuyor.

KARŞILAŞTIRMA YAPIN

Otel fiyatları, doluluk oranına ve rezervasyon yapılan tarihe göre değişiyor. Mutlaka fiyat karşılaştırması yapın. ‘etstur.com, ‘jollytur.com’, ‘trivago.com.tr’, ‘tripadvisor.com.tr’, ‘enuygun.com’, ‘momondo.com.tr’, ‘tatilsepeti.com’, ‘wego.com.tr’, ‘hotelscanner.com.tr’, ‘tatilbudur.com’, ‘ucuzabilet.com’, ‘otelpuan.com’ gibi platformlar size yardımcı olacaktır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder