Bilal Emin Turan İndirim tüyoları
HABERİ PAYLAŞ

İndirim tüyoları

İhtiyaçların uygun fiyatlara karşılanabilmesi için en cazip ay kasım ve aralık! Bu aylarda stoklarda kalan ürünlerin tüketilmesi için mağazalardan e-ticaret sitelerine kadar tüm mecralarda yüzde 50-60’a varan indirimler devreye alınıyor. ‘11 Kasım Bekarlar Günü’ ile başlayan bu süreç ‘25 Kasım Black Friday (Efsane Cuma)’, ‘28 Kasım Siber Pazartesi’ olarak devam edecek. Ancak bu dönemde dikkatli ve bilinçli olan daha çok kazanacak!

YIL SONUNA DOĞRU AVANTAJ

Alışverişte indirimler, kampanyalar her zamankinden daha stratejik ve önemli hale geldi. Çünkü artan fiyatlara karşı en kazançlı yollardan biri bu özel günleri takip etmekten geçiyor. Fiyatı yüksek ürünlerde yüzde 3-5 oranında indirimi yakalamak bile bütçeye önemli faydalar sağlıyor. Bu konuda özellikle yılsonu yaklaşırken güzel avantajlar sunuluyor. Bunun da başlangıç ayı kasım. İndirim çılgınlığının ilki ‘11 Kasım Bekarlar Günü’, ‘efsane indirimler’ ve ‘11.11’ olarak devreye alındı. Özellikle e-ticaret siteleri bu anlamda başı çekiyor. Kampanya dönemi, online satışları tetiklediği için KOBİ’ler için de fırsatlar barındırıyor.

Haberin Devamı

İndirim tüyoları

EN POPÜLERİ ‘BLACK FRIDAY’

‘11.11’den sonra asıl indirimler kasım sonuna doğru. Yani daha büyük indirim kampanyaları devreye girecek. Bunlardan en dikkat çekeni ise Türkiye’de ‘Efsane Cuma’, ‘Muhteşem Cuma’ veya ‘Büyük Cuma’ olarak isimlendirilen ‘Black Friday’. Bu indirimlerin başlangıcı bu yıl 25 Kasım Cuma olacak. Bu tarihteki indirimler hem e-ticaret platformlarında hem de AVM ve mağazalarda büyük bir ilgi görüyor. Kıyafetlerden, kozmetiğe ve teknolojik ürünlere kadar pek çok ürün indirime giriyor. Stokta kalan ürünlerin cazip fiyatla sunulacağı diğer bir indirim dönemi ise Cyber Monday (Siber Pazartesi). O da Black Friday sonrası ilk pazartesi yani ‘28 Kasım Pazartesi’ günü gerçekleşecek.

‘İHTİYAÇ MI, İSTEK Mİ’ KONTROLÜ

Özetle yılbaşına kadar indirim yoğun günler yaşanacak. Geçen yıl 60 milyar lira ciro elde eden firmaların bu yılki hedefi 150 milyar lira. Bugünler ihtiyacı olanlar için güzel fırsatlar sunarken hiç hesapta olmayan harcamaları da beraberinde getiriyor. Temel olarak ihtiyaç dışı tüketimden kaçınmak ama bir süre sonra ihtiyaç oluşacaksa da ertelememek şu dönemde en iyi strateji olarak karşımıza çıkıyor. İhtiyaç duyulan ürünleri ertelemek, eskiden olduğu gibi çok mantıklı gelmiyor. Çünkü dünyanın değişen dinamikleri, arz kısıtı, hammadde, enerji ve üretim maliyetleri fiyatların sürekli yukarı doğru güncellenmesine neden oluyor.

Haberin Devamı

YAKIN TAKİBE ŞİMDİDEN BAŞLAYIN

Peki ihtiyaç olan ürünleri almak için nasıl bir strateji izlenmeli? İndirimlere en pratik ulaşılan mecralar e-ticaret siteleri. Bu mecralarda on binlerce satıcı yer alıyor. Bazen ürün fiyatları kampanyadan önce yükseltilip sonradan yüksek (yüzde 70-80 gibi) indirim varmış gibi lanse edilebiliyor. Bu gibi durumlara karşı almayı planladığınız ürünlerin fiyatlarını yakın takibe alın. Bunun en sağlam yolu tek tek not almaktan geçiyor. Fakat o kadar zamanınız yoksa ürünleri direkt sepete atıp, ürünü favorilere ekleyip fiyatları ara ara kontrol etmenizde fayda var. Bu yollarla indirimin gerçek indirim olup olmadığını anlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

İndirim tüyoları

STOKLARA DİKKAT!

Alacağınız ürünle ilgili önceden sepet oluşturmak stoklarla sınırlı olan ürünlerin bitmeden alınmasına yardımcı olabilir. Asıl ihtiyaçları unutmamak ve stoklar tükenmeden alışveriş yapabilmek için bu liste önemli. İndirimli ürünler dakikalar içinde tükendiğinden, indirimin başladığı saat itibarıyla alışverişe başlayın.

İADE HAKKINIZ VAR

Online alışverişte iade, değişim gibi süreçler oldukça kolay. 14 günde iade (cayma) hakkı var. Ürünü beğenmezseniz veya fikriniz değişirse ücretsiz iade ve değişim hakkınızı kullanabilirsiniz.

BİLDİK, GÜVENİLİR MECRALAR

Böylesi yoğun bir dönemde gecikme, kaybolma, hasar gibi olumsuzlukları yaşamamak için güvendiğiniz platformlardan alışveriş yapın. Ödeme ekranında ‘http:// yerine https://’ yazmasına ve alışveriş yaptığınız sitenin ‘SSL’ sertifikası ve MERSİS kaydı olup olmadığına mutlaka dikkat edin. Alışveriş yaptıkları online platformun, ödeme esnasında şifreli, güvenli alışveriş imkanı sunduğundan emin olun. Sosyal medya kanalları aracılığıyla yönlendirilen internet sitelerinin güvenliğinden emin olmadan alışveriş yapmayın.

SATICI YORUMUNA VE YILDIZINA BAKIN

Yeni bir ürün alırken olumlu-olumsuz yorumları mutlaka okuyun. Platformdaki satıcıların puanlarına ve yıldızlarına mutlaka bakın. Yüksek ürün puanları ve olumlu müşteri yorumları alışverişte mağduriyetin de önüne geçer.

İndirim tüyoları

MARKANIN SİTESİNİ DE İNCELEYİN

Şu dönemde online satış kanalı olmayan marka neredeyse yok. Bazen e-ticaret sitelerinde gördüğünüz fiyatlardan çok daha cazip imkanlar sunulabiliyor. O nedenle markanın sitesinden de fiyat kontrolü yapın. Daha geniş tanımıyla 2-3 sitede fiyat araştırması yaparak en uygun olan fiyatı bulduğunuzda hiç beklemeden işlemi tamamlayın.

KARGO BEDAVA MI?

Belli bir limite kadar kargo ücreti alınıyor. Alışveriş yaparken kargo ücretinin alışverişe dahil edilip edilmediğini kontrol edin. Genelde 250 lira ve üzeri alışverişte kargo bedava oluyor.

SANAL KART KULLANIN

Online alışverişte fiziki kart bilgileri yerine, limitini alışveriş tutarına göre sizin belirleyeceğiniz ‘sanal kart’ kullanın. Bunun için mobil bankacılıkta kredi kartı işlemlerine tıklayarak sanal kart oluşturup limit güncelleyebilirsiniz. Başka bir seçenek olarak, kredi kartınızı alışveriş yaparken online alışverişe açıp sonrasında kapatabilirsiniz.

HARCARKEN KAZANDIRAN UYGULAMALAR

E-ticaret siteleri ‘pay’, ‘cüzdan’ gibi kendi ödeme sistemlerini bankayla entegre edip alışveriş imkanı sunuyor. Kredi kartından para aktararak alışverişi bu platformlar üzerinden tamamlayanlara ise harcadığı tutarın belli bir oranı puan olarak veriliyor. Bazen 25-30 lira gibi indirim kuponları da tanımlanabiliyor. ‘Kolay iade, ‘hemen al, sonra öde’ gibi farklı avantajlar da yine bu ödeme yöntemleriyle tüketiciye sunuluyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder