Bilal Emin Turan Pratik hesaplı temizlik
HABERİ PAYLAŞ

Pratik hesaplı temizlik

Evinizde bulunan malzemelerle temizlik harcamalarınızı kolaylıkla düşürebilirsiniz. Üstelik çoğu doğal ve ucuz olan bu malzemeler tasarrufun yanında pratiklik sağlıyor...

SİRKE

✔ Ucuza alınan sirkeyi temizlikte çok kolay kullanabilirsiniz. Evyeden tencerelere kadar krom ve paslanmaz çelikten yapılmış her ürünü sirke ile temizlemek mümkün. Tek yapmanız gereken, sirkeyi sprey kutusuna koymak ve temizlemeyi düşündüğünüz ürüne püskürterek uygulamak.

✔ Sağa sola sıçrayan yağların bıraktığı lekelerle, bulaşıklardan çıkmayan yağları da bulaşık deterjanına eklenecek 3-4 yemek kaşığı elma sirkesiyle temizleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

✔ Yağ lekesi çıkmayan tencereleri 2 bardak sirke ekleyerek 10 dakika kaynatmanız yeterli.

✔ Çocuğunuzun saklama ve su kaplarındaki kokulardan da sirke temizliğiyle kurtulabilirsiniz.

✔ Duş başlığındaki kireçlenmeleri gidermek için başlığı yarım bardak sirke eklediğiniz 1 litre suda 10 dakika bekletin.

✔ Beyaz sirkeyi çamaşır makinesinde yumuşatıcı yerine eklediğinizde hem kıyafetlerinizin renklerinin canlandığını hem de lekelerinden arındığını göreceksiniz.

SOĞAN

Izgara ve mangal temizlemek için özel tel fırçalar yerine uzun bir çatala yarısını kestiğiniz soğanı geçirin ve temizliği onunla yapın.

TUZ

✔ Kesme tahtanızı temizlemek için üzerine tuz dökün ve limon ile ovun. Limon bakterileri öldürürken, tuz ise yiyecek artıklarından kurtulmanızı sağlayacak.

✔ Tuz, tavadaki yağı emer ve yapışkan yanıkları çıkarır. Tavanızın içine tuz ve az su ekleyip ovalayın.

✔ Ütü tabanını da tuzla temizleyebilirsiniz.

TEBEŞİR

Zorlu lekelerin üstüne beyaz tebeşiri sürtün. Daha sonra da kıyafetlerinizi normal bir şekilde yıkayın.

LİMON

● Sıktığınız limonun geri kalanını lavabo ve bataryayı temizlemek için kullanabilirsiniz.

● Limon suyu, karbonat ve beyaz sirke karışımıyla fırın içi temizliğinizi kimyasal içermeden yapabilirsiniz.

SÜT

● Beyaz dantellerinizin çok daha beyaz görünmesi için onları ütülemeden önce kaynamış süte batırın.

● Buzdolabındaki kötü kokuları gidermek için karbonat yerine süt de kullanabilirsiniz. Bir çay bardağı sütü dolapta ağzı açık bir şekilde bırakmak yeterli.

Haberin Devamı

YAĞ

Yapışmış etiketleri üstlerine biraz yağ sürerek kolayca çıkartabilirsiniz. Bir başka yöntem ise fön makinesini etikete tutmak. Sıcak hava ile etiketi tutan yapıştırıcı yumuşar ve etiket kolayca çıkar.

KULLANILMAYAN DİŞ FIRÇASI

Lavabonuzun içini karbonat ve diş fırçası yardımıyla temizleyin. Daha sonra lavabonun deliğine birkaç dilim limon koyun ve suyu akıtın. Miss...

YAĞLI KAĞIT

Yağlı kağıt ile musluğunuzu ve armatürleri ovalayın. Musluğunuzun parladığını göreceksiniz. BUHAR Bardağın üçte biri kadar beyaz sirke koyun. Sonra bardağın ağzına kadar su ekleyip sprey şişesine koyun. Kirli ve kokan halınızın üstüne spreyi sıkın. Sonra halının üzerine ıslak bir örtü örtün. Ütüyü buhar moduna alarak 30 saniye boyunca üzerinde örtü varken halıyı ütüleyin.

KULLANILMAYAN DİŞ FIRÇASI

Lavabonuzun içini karbonat ve diş fırçası yardımıyla temizleyin. Daha sonra lavabonun deliğine birkaç dilim limon koyun ve suyu akıtın. Miss...

Haberin Devamı

YAĞLI KAĞIT

Yağlı kağıt ile musluğunuzu ve armatürleri ovalayın. Musluğunuzun parladığını göreceksiniz.

BUHAR

Bardağın üçte biri kadar beyaz sirke koyun. Sonra bardağın ağzına kadar su ekleyip sprey şişesine koyun. Kirli ve kokan halınızın üstüne spreyi sıkın. Sonra halının üzerine ıslak bir örtü örtün. Ütüyü buhar moduna alarak 30 saniye boyunca üzerinde örtü varken halıyı ütüleyin.

KARBONAT

✔ Buzdolabındaki kötü kokuları gidermek için içini karbonat eklediğiniz su ile silin. Kötü kokuları önlemek için kavanoza karbonat koyup kapağı açık şekilde rafa koyabilirsiniz.

✔ Çaydanlık, tencere ve cezvelerinizi karbonat ile temizleyebilirsiniz.

✔ Yatağınızın üzerine karbonat serpip birkaç saat bekleyin ve elektrik süpürgenizle karbonatları temizleyin. Kir ve koku gider. Aynı yöntem koltuklarda da kullanılabilir.

SODALI SU VE TELVE

✔ Yağlı şişeleri yağdan arındırmak için önce deterjanla yıkayın. Sonra durulanan şişenin içine sodalı su koyarak çalkalayın. Beş dakika kadar salladığınız şişenin içine bu sefer kahve telvesi ilave edin. Bir süre bu şekilde salladığınız şişenin kısa bir süre sonra yağlardan tamamen arındığını göreceksiniz.

✔ İçtiğiniz kahvenin telvesini de temizleyici olarak kullanabilirsiniz. Telveyi lavaboya dökün ve bulaşık süngeriyle ovun.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder