Bilal Emin Turan Tatilde erken rezervasyon ve taksit avantajı
HABERİ PAYLAŞ

Tatilde erken rezervasyon ve taksit avantajı

Hesaplı tatilin yolu erken rezervasyondan geçiyor. Yani sezon başlamadan önce harekete geçen kazançlı çıkıyor. Kasım, aralık itibarıyla ilk rezervasyonu açan oteller, yüzde 50’ye varan indirim, taksit fırsatı, ödeme erteleme, kesintisiz iade gibi seçeneklerle hem tatil severlerin bütçesine destek oluyor hem de huzurlu tatili güvence altına alıyor.

Bir ürüne talebin düştüğü zamanlar, pazarlık imkanının en çok arttığı, indirimlerin art arda devreye alındığı dönemlerdir. Tüketici için bulunmaz fırsat olan bu dönem, turizm sektöründe havaların iyice soğuduğu kasım, aralık ayı gibi başlar ve mayıs, hazirana kadar devam eder. Sezona en uzak olunan dönemde (1’inci dönem de deniyor) indirimler daha çok, sezona en yakın dönemde ise indirimler daha az olur. Yani aralık ve ocaktan sonra indirim oranlarının azaldığına, hatta fiyatların kademeli olarak arttığına şahit olabiliriz.

Haberin Devamı

ERKEN YOL ALAN AZ ÖDER

Erken rezervasyon avantajları, enflasyon maliyetlerinden de etkilenmemek adına önemli bir fırsat. Yılsonuna kadar yüzde 65’lik enflasyon hedefi bulunuyorken yüzde 50’ye varan indirim kampanyaları tatilciler için ciddi avantajlar sunuyor. İndirimlerin yanında 3 gün kalaya kadar iptal garantisi, 6 aya varan taksit imkanı, bazı kredi kartlarında ek indirim, ‘4 ay sonra öde’ gibi uygulamalar da bu ortamda mutlaka dikkat edilmesi gereken detaylar. Ayrıca erken rezervasyon; istenilen tesiste yer bulmayı da sağlıyor.

FİYATLAR NE DURUMDA?

Örneğin 5-10 Temmuz 2024 sezonunda (5 gece) geçerli olmak üzere 2 yetişkin ve 10 yaşındaki bir çocuk için Antalya’daki ‘her şey dahil’ bir otelde 43 bin 340 lira olan konaklama fiyatı şu anda 28 bin 600 lira. Yine farklı bir otelde normal sezon fiyatı 75 bin lirayken şu anda rezervasyon yaptırana aynı oda 33 bin 750 liradan satılıyor. 95 bin lira olan konaklama fiyatı olan bir diğer otelde ise 57 bin lira gibi fiyatlar söz konusu. ‘Şimdi al sonra öde’ ve ‘kredi kartına ek yüzde 3 indirim’ kampanyası olan bir başka otelde de 75 bin lira olan fiyat indirimle 39 bin lira olarak uygulanıyor. Bodrum’da ise aynı dönem için 85 bin lira olan otel fiyatı şu anda 51 bin lira.

Haberin Devamı

SON ANDA KOŞULSUZ İPTAL!

Uzun vadeli tatil planı yapmak elbette zordur. Son anda değişen planlar, hastalık veya işle ilgili gelişmeler tatil planlarının ertelenmesine neden olabilir. Tur firmaları, acenteler ve oteller bu konuda tüketiciyi koruyan sigorta önlemlerini de devreye alıyor. Planınız uymadı, tatil tarihine kadar caydınız diyelim. Bu durumda ücretsiz iptal hakkınız bulunuyor. Erken rezervasyon kampanyası ile birlikte sunulan erken rezervasyon iptal sigortası paketi tatilinizi 72 saat (3 gün) kalaya kadar koşulsuz, kesintisiz iptal etme hakkı tanıyor. Dolayısıyla bugünkü avantajlı fiyatlarla ve gönül rahatlığıyla rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Sigortalı rezervasyonda sigorta bedeli de genelde rezervasyon bedeli 1.000 liraya kadar olan işlemlerde 10 lira. Rezervasyon tutarı 1.000 lira ve üzerindeyse toplam konaklama tutarının yüzde 1’i kadar oluyor. Sigorta dışında Tüketici Kanunu da vatandaşı koruyor. Yasaya göre; tüketicinin paket tur sözleşmesini 30 gün öncesine kadar feshetme hakkı var. Bir de bazı firmalar rezervasyonlu tatile 7 gün kala 6 aya kadar erteleme imkanı sunuyor. Yani planlarınız değişti, tatili başka tarihe alabilirsiniz. Rezervasyon iptalinde konaklama ücretinin tamamı iade edilir. Eğer paket tur aldıysanız uçak bileti iptal ve iade kapsamında olmaz. Ama otel rezervasyonu ile birlikte havalimanı transfer hizmeti aldıysanız 24 saat kalaya kadar kesintisiz iade alınabilir. Otobüsle ulaşım sağlanıyorsa yine son 2 güne kadar iptal iadesi yapılıyor.

Haberin Devamı

ÇOCUK DETAYINA DİKKAT!

Erken rezervasyon yaparken çocuklar için sağlanan imkanlara ve ücretsiz değerlendirilen yaş gruplarına dikkat etmelisiniz. Çünkü bazı oteller birinci çocuk için 0-12 yaş, ikinci çocuk için 0-3 yaşa kadar ücret almayabiliyor. Çocukların ücrete dahil edilip edilmediğini mutlaka iyi araştırın.

NEREDEN ARAŞTIRABİLİRİM?

Türkiye’nin önde gelen tatil platformları, en hesaplı tatil paketini bulmanızı sağlayacaktır. Bu platformlarda fiyat karşılaştırması yapabilirsiniz:

Turkish Airlines Holidays

Etstur

Jolly Tur

Trivago

Tatil Sepeti

Tatilbudur

Setur

Enuygun

MNG Turizm

Tatil Dükkanı

Otelz

NASIL HAZIRLIK YAPILMALI?

Erken kalkan yol alır. Yani tatil tarihinizi ne kadar erken belirler ve planlama yaparsanız o kadar fırsat yakalarsınız.

Otelleri iyi araştırın. Çoğu platformda otellere verilen puanlar yer alır. Ayrıca Tripadvisor gibi platformlarda daha önce otelleri deneyimlemiş kişilerin yorumları yer alıyor. Okumak için vakit ayırın. Böylece hem hesaplı hem de keyifli tatil yapmış olursunuz.

Ücretsiz iptal seçeneği olsun. Rezervasyon yapacağınız platformlarda veya otellerde ücretsiz iade seçeneği mutlaka olsun. Bu, daha iyi bir otel bulduğunuzda değiştirme şansı da verir.

Sigortanız olsun. Bu sigortayla tatil yapacağınız tarihten 72 saat öncesine kadar koşulsuz iptal hakkınız olur ve ücretiniz kesintisiz ödenir.

Garanti fiyat uygulaması olup olmadığına bakın. Farklı acentelerin aynı oteli farklı fiyatlara sattığı görülebiliyor. Bu durumda rezervasyondan sonra düşük fiyat görürseniz, aradaki farkı alırsınız.

TAKSİTLERİ ARTIRIN

Erken rezervasyonda en çok dikkat çeken uygulama ‘4 ay erteleme’ fırsatı. Hem ödemeye geç başlayıp hem de 6 taksitle geri ödeme yapmanız aslında 10 aylık bir taksit imkanı sağlıyor. Dolayısıyla erteleme avantajı, mevduat faizinin yüksek olduğu bu dönemlerde nakdin cebinizde kalmasını ve getiri elde etmenizi sağlar.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder