Buket Polat Kırmızı iç çamaşırıyla ne alıp veremediğimiz var?
HABERİ PAYLAŞ

Kırmızı iç çamaşırıyla ne alıp veremediğimiz var?

20 yaşlarımdaydım. Hayatımın ilk kırmızı külotunu almıştım.

Daha önce sadece bir kez teyzem yılbaşında espiri olsun diye hepimize birer tane hediye etmişti.

İçim rahatlamıştı, belli ki bir süredir kırmızı iç çamaşırım olsun istiyordum ama kendim alsam anneme nasıl açıklayacağımı bilemezdim.

İşte nihayet bu korkunun üstesinden gelmiş, kendime bir tane alıvermiştim. Hem de Victoria’s Secret. Hem de taşlı tuşlu.

Bir süre kirliye atmak yerine elimde yıkayıp odamda kurutmuş, evdekilerden saklamayı başarmıştım. En nihayetinde bir gün annemin bulup da yüzünde katiyen onaylamadığını gösteren bir ifadeyle “Bu nerden çıktı?” sorusuna ağzımda bir şeyler geveleyerek cevap vermiştim.

Haberin Devamı

Birkaç ay önce arkadaşlarımla laflarken çoğumuzun benzer bir anısı olduğu ve uzun süre kırmızı iç çamaşırı giymekten çekindiğimiz ortaya çıktı.

Nedir Allah aşkına kırmızı iç çamaşırıyla alıp veremediğimiz?

İnternette basit bir araştırma yaptığınızda, bırakın iç çamaşırını, kırmızı kıyafet giymiş veya ruj sürmüş kadın için dahi sayısız varsayım mevcut. Kırmızı erotizmin, tutkunun ve cesaretin rengi, dolayısıyla kırmızı ile kendini ifade eden bir kadın sevişmek için yer arıyordur düşüncesi hastalıklı olduğu kadar da yaygın.

Bunun en uç örneği çok yakın bir zamanda Peru’da yaşandı.

5 Kasım 2020’de bir tecavüzcü mahkeme tarafından suçsuz bulundu. Sebep tecavüze uğrayan kadının kırmızı külot giymiş olmasıydı; kendisinin de cinsel ilişki için istekli olduğuna gösterge sayıldı.

Binlerce kadın dizlerine kadar indirdikleri kırmızı külotları ve kırmızıya boyanmış elleriyle meydanlara çıkıp, mahkeme kararını protesto etti.

İki konuyu netleştirmek ve ayrıştırmak isterim.

-Cinsiyet bağımsız- bir insanın görünüşü üzerinden, niyetine dair varsayım yapılamaz. Kırmızı biri için erotizmi çağrıştırıyor olabilir ancak örneğin Çin’de şansı, Güney Afrika’da yası, Hindistan’da saflığı sembolize eder. Bir insan, hiçbir sebep olmaksızın, sadece canı istediği için bir rengi tercih edebilir.

Varsayalım ki gerçekten de kendini seksi hissetmek için kırmızıyı tercih etti.

Haberin Devamı

Bu, yine, o insanın niyetine dair varsayım yapmanın önünü açmaz.

Senin içinde sevişme isteği uyandırması, isteğini sorgusuz sualsiz hayata geçirmeni haklı kılmaz.

Buna irade denir.

İnsanı hayvandan ayıran temel meziyettir.

Her insanın kendi nezdinde tercihleri olduğunu anladığını, ve buna saygı duyduğunu gösterir.

Yeri gelmişken, erotizm ahlaksızlık veya ayıp değildir.

Kelime kökü itibariyla Eros’tan gelir –Yunan mitolojisinin meşhur aşk tanrısı. İki varlık arasındaki fiziksel çekimin ve cinsel sevginin temsilcisidir, kutsal kabul edilir zira tüm canlılar bu çekim sayesinde neslini sürdürebilir. Bu çekim en temel içgüdüdür. Bu temel içgüdünün yasaklanması, ayıplanması, bastırılması modern insanın en büyük illeti, toplumlardaki sapkınlıkların kökündeki sebeptir.

Bugün kendine bir iyilik yap lütfen ve aşkın tüm formlarını normalleştir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder