Can Kantar Kadınlara özel sigortalar
HABERİ PAYLAŞ

Kadınlara özel sigortalar

Kadınların ekonomik ve sosyal hayattaki rolü gittikçe artıyor. Sigorta şirketleri de bu süreçte kadınlara yönelik hazırladığı sigorta ürünleriyle önemli güvenceler sunmaya devam ediyor. Sektörde kadınlara yönelik sunulan ürünler arasında özellikle kritik hastalıklar sigortası dikkat çekse de kaskodan girişimcilik sigortalarına kadar birçok üründen bahsetmek mümkün. Sigorta şirketlerinin sunduğu kritik hastalıklar sigortasını ele alacak olursak aslında bu ürünü herkes satın alabiliyor.

Ama bu ürün kapsadığı teminatlar bakımından ağırlıklı olarak kadınların ilgi gösterdiği bir ürün haline geldi denilebilir. Bu poliçe satın alındığında kalp krizinden işitme kaybına ve en önemlisi kanser gibi önemli hastalıklara yakalanmanız halinde belirlediğiniz prim doğrultusunda toplu bir tazminat alma imkânınız var. Bu parayı istediğiniz gibi de kullanabiliyorsunuz.

Haberin Devamı

Özellikle meme kanseri riski arttıkça kadınların bu sigorta ürününe ilgisi artıyor. Fakat bunun bir sağlık sigortası olmadığını belirtmeliyim. Alınan toplu parayı ister sağlık harcamanızda kullanın ister başka bir yerde kullanın. Bu tür hastalıklara yakalanma riskleri o kadar arttı ki poliçe her dönem sonunda otomatik yenilenebiliyor. Benim tavsiyem tüm kadınların bir güvence olarak bu sigortayı yaptırması.

Kadınlara yönelik özel kasko

Bunun yanında kadın girişimcilere özel Axa Sigorta tarafından geliştirilmiş İşyeri Sigortası ürünü var. Kadınlara özel teminatlar eklenmiş bir sigorta ürünü olduğunu söyleyebilirim. Bunun yanında Ray Sigorta’nın kadınlara özel çıkardığı kasko ürünü sunduğu önemli ayrıcalıklarla dikkat çekiyor. Özel çekici hizmetinden, aracın hasar sonrası olay yerinden alınıp işlem bittikten sonra yine istenilen yere bırakılmasına ve olay anında yaşanılan psikolojik travma nedeniyle profesyonel desteğe kadar oldukça geniş kapsamlı bir poliçe.

Sadece bu ürünler değil elbet, diğer sigorta branşları için de kadınlar önemli bir potansiyel oluşturuyor. Sigorta şirketlerinin bu kapsamda diğer ürünlerle ilgili de kadınları odaklarına aldığını söyleyebilirim. Şirketler ayrıca evde karar verici konumda olan kadınlara yönelik ‘konut sigortaları’ konusunda da özel iletişim kurmak için çalışmalar yapıyor. Bu konuyla ilgili detayları en yakın acentelere başvurarak öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder