Can Kantar Sigorta yaptırıyoruz ama...
HABERİ PAYLAŞ

Sigorta yaptırıyoruz ama...

Sigorta yaptırmaya aslında çok da gönüllü değiliz. Bu nedenle sigortalılık oranı ülkemizde oldukça gerilerde. Sigorta yaptırsak bile sigortanın ne işe yaradığını da pek bilmiyoruz. Poliçeyi okumuyoruz. Çünkü sayfalar dolusu bir sigorta poliçesini okumak için ciddi bir zaman ayırmanız gerekiyor. Bunun için tek çare ise iyi bir sigorta aracısından danışmanlık hizmeti almak. Bu aracıya ihtiyaçlarınızı söylemeniz yeterli. Sigorta acentesi size en uygun poliçeyi hazırlayacaktır.

Sigorta hakkında ne biliyoruz!

Haberin Devamı

Sigorta satın aldığınızda poliçenizin neleri kapsadığını bilmeniz oldukça önemli. sigortaladim.com bir anket yaptırmış. Bu ankette sigorta yaptıranlar arasında bile trafik sigortası ile kasko arasındaki farkı bilmeyenlerin sayısının çoğunlukta olduğu ortaya çıkmış. Hal böyle olunca Allah korusun başınıza bir şey geldiğinde de ne yapacağınızı bilemiyorsunuz. Deprem sonrası çok sık karşılaşılan bir sorun bu ne yazık ki. Çaresi de bir acenteden danışmanlık hizmeti almaktan geçiyor. Ya da poliçenizi satın aldığınız aracıların çağrı merkezlerini aramak.

Sigorta yaptırmayanlar için ise sigorta yaptırmanın avantajlarını anlatmak gerekiyor. Biz medya mensupları bu görevi üstlenmiş durumdayız. Geçenlerde tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmış bir arkadaşımla karşılaştım. Ama gittiği bir hastaneden hizmet alamayacağını anladığında iptal ettirmek istemiş. Tamamlayıcı Sağlık Sigortası (TSS) yaptırırken, çevrenizde bu poliçe ile hizmet alabileceğiniz hastaneleri araştırıp, şirketinizi ve poliçenizin kapsamını baştan belirlemenizde fayda var. Çünkü sonrasında beklentiniz karşılanmayınca sigorta sistemini sorgulamanız bir işe yaramayacaktır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder