Can Kantar Sigortanın avantajlarını bilmek lazım
HABERİ PAYLAŞ

Sigortanın avantajlarını bilmek lazım

Sigorta yaptırmak değerlerinizi güvence altına almak dışında size birçok avantajı da beraberinde getiriyor. Sigorta poliçeden öte bir şey aslında. Ama öncelikle poliçenin detayları hakkında bilgi edinmeniz lazım. Şimdi sorsam “Yaptırdığınız poliçeyi okudunuz mu?” diye büyük çoğunluğumuz tabii ki “hayır” diyeceksiniz. Ardından da “O karınca duası gibi yazıları kim okuyacak?” dediğinizi duyar gibiyim. Evet belki de haklısınız. Sigorta şirketleri suistimale karşı önlem almak için bütün detayları poliçelere yazıyorlar. Geçtiğimiz aylarda sigorta sektörünün YouTube kanalı

Haberin Devamı

SİGORTA EKRANI’ndaki bir yayında Sigorta Eksperi Mustafa Nazlıer, “Çok fazla yazı her zaman büyük sorundur. Biz poliçelere ödemeyeceklerimizi değil sadece ödeyeceklerimizi yazsak sorun biter” demişti. Sigortacılık Eski Genel Müdürü Dr. Ahmet Genç de sigortacılık kanununda bilgilendirmeye çok önem vermişti. Küçük bir not kağıdına özet bilgiler yazılmasını istemiş ve bunun sigorta yaptırana okutup imzalanmasını hayal etmişti.

Fakat hukuksal açıklar nedeniyle sigorta şirketleri hala uzun poliçeler hazırlamaya devam ediyor. Böyle olunca da poliçede sigortalıya büyük avantaj sağlayacak bölümler ne yazık ki bu yazı kalabalığı içerisinde kaybolup gidiyor. Mesela asistans hizmetleri içinde yer alan ayrıcalıklar sigortalının gözünden çoğunlukla kaçıyor. Burada bir diğer önemli nokta ise tabii ki bu satışı yapan sigorta acenteleri.

Poliçeleri gözden geçirmeye fırsatınız olmayacaksa acenteniz poliçenin dikkat edilmesi gereken en önemli noktalarını size hatırlatmalı. Bu noktada tavsiyem ise acenteniz aynı zamanda sizin ‘Sigorta Danışmanı’nız olmalı ki poliçede yazan detaylar konusunda bilgilendirme yapabilsin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder