Can Kantar Teminat mektubu mu lazım!
HABERİ PAYLAŞ

Teminat mektubu mu lazım!

İhalelere giren şirketlerin en önemli ihtiyacı Teminat mektubu, son günlerde dolandırıcılıklara neden olmaya başlandı. Geçtiğimiz aylarda şehrin merkezinde banka şubesi görünümünde bir iş yeri ihtiyacı olanlara Teminat mektubu vermeye başlamışken tespit edildi ve işlem yapıldı. Arkasından geçtiğimiz günlerde yine bu konu ile ilgili bir dolandırıcılık çetesi yakalandı.

Olay şöyle işliyor, siz bir ihaleye gireceksiniz veya bir başka nedenle Teminat mektubuna ihtiyacınız var. Bunun için bir bankaya gidebilir yada bir sigorta şirketine gidip Kefalet Sigortası yaptırabilirsiniz. Burada yapılan işlem sizin finansal yapınız incelenmesi. Bu incelemeye göre belge size veriliyor veya verilmiyor. Aslında bir risk var. Bunun için aracı kuruluşlar sizden bir ücret talep ediyorlar.

Haberin Devamı

Şimdi yeni çoğalan gösterişli finans şirketi görünümlü ofislerde şık giyimli çalışanlar sizin finansal verilerinize bile bakmadan bu teminat mektuplarını verir olmuş. Sonuçta gerçekten bu teminat mektubundaki teminat ödenmek zorunda kalınsa, bunu veren kurumların içinin boş olduğu anlaşılacak. Bu teminat mektuplarından piyasada çok olduğu iddiaları var.

Muhtemelen geçmişte ihalelerde de kullanılmış olma riski de sözkonusu. Hadi geçmişi bir kenara koyalım ama bu son dolandırıcılık olayı sonrasında Teminat Mektubu veya sigorta şirketlerinin vereceği Kefalet Sigortası mutkaka araştırılarak kabul edilmeli.

SİGORTA ŞİRKETLERİ KEFALET SİGORTASI YAPIYOR

Son yıllarda birçok sektörde o kadar çok şirket yabancılara satıldı ki. Denetiminde ne kadar sağlıklı yapıldığı konusunda endişelerim var. Ancak sıkı bir ihbar olması gerekiyor. Kefalet Sigortası yapan Quick Sigorta Genel Müdürü Ahmet Yaşar, bu usulsüz, yetkisiz Teminat mektubu veren işletmelere savaş açmış durumda. Bu işin takipçisi olduğunu biliyorum.

Bana ulaşan diğer bir bilgi bazı Devlet kuruluşlarının sigorta şirketlerinden alınacak Kefalet Sigortası'nın teminat olarak kabul edilmeyeceğini şartnamelerde belirtmiş olmaları. Burada büyük yanlış var. Sigorta şirketleri, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın izni ve denetimiyle hizmet vermektedir. Bunun altını çizmekte fayda var.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder