Candaş Tolga Işık CHP’de İzmir adaylığı için bir isim önde!
HABERİ PAYLAŞ

CHP’de İzmir adaylığı için bir isim önde!

Anketler Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun önüne yavaş yavaş geliyor. Öncelikle şunu belirtelim İzmir Büyükşehir belediye başkanını belirleyen tek kriter bu anket sonuçları değil.

Başta İzmir olmak üzere milletvekillerinin kanaati, il teşkilatının tepkisi, ilçe belediye başkanlarının değerlendirmeleri ve İzmir’de saha araştırması yapan Genel Merkez temsilcilerinin analizi de adayı belirleyen unsurlar arasında. Peki tüm bu veriler ne diyor?

Bugün yarın tamamlanacak büyük bir anket daha var ancak şu ana kadar yapılan anketlerin tamamında birinci çıkan isim Tuncay Özkan. İzmir’de sanatçılar, aydınlar, akademisyenler gibi etkili camianın istediği isim ise Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer.

Haberin Devamı

İlçe belediye başkanları ise İzmir’in en kıdemli belediye başkanı olan Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur’u istiyor. İl teşkilatında ortaya çıkan eğilim İzmir’e bir milletvekilinin belediye başkanı yapılmamasından yana...

Genel Merkez’in sahada dolaşan temsilcileri de bu eğilimi parti yönetimine önemle aktardı. Özetle; bu tabloya bakınca İzmir’de aday olma ihtimali güçlü 3 isim var: Tuncay Özkan, Tunç Soyer ve Abdül Batur.

Tabii Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun tercihi de önemli ancak son kararı Parti Meclisi verecek. Ancak benim gördüğüm, duyduğum ve anladığım kadarıyla bu 3 isim arasında aday olmaya 1 adım daha yakın isim Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer.

SARIGÜL İÇİN TOP İMAMOĞLU’NDA!

Sarıgül’ün CHP’den Şişli adaylığı neredeyse imkansız. Şişli’ye yeniden adaylığına itiraz eden kim varsa herkesin ortak isteği: “Sarıgül Eyüp’ten aday olsun.” CHP’de özellikle parti yönetiminde herkes “Sarıgül Eyüp’ten aday olursa Eyüp’ü de alırız!” diye düşünüyor.

Ancak Sarıgül, Şişli ısrarından vazgeçmiyor. Tam da bu noktada iş Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na düştü. İmamoğlu, Sarıgül’ü ilçe belediye başkanları listesinde görmek istiyor. İmamoğlu, Sarıgül’ü Eyüp adaylığı için ikna edebilir mi, göreceğiz.

HANGİ İLÇELERDE BELEDİYE BAŞKANLARI DEĞİŞECEK?

CHP’de Kadıköy, Şişli, Beşiktaş ve Kartal’da mevcut belediye başkanları büyük ihtimalle değişecek. Maltepe için durum yüzde 50-50. Ataşehir’de Battal İlgezdi’nin yeniden aday olup olmayacağını hakkında açılan davalarla ilgili süreç belirleyecek.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu’nun kurmayları İlgezdi’yle ilgili davaları inceliyor. Şayet suçsuz olduğu yönünde bir mahkeme kararı çıkar ve bu yönde kanaat oluşursa Battal İlgezdi yeniden aday gösterilecek.

CHP YÖNETİMİ TEHLİKENİN FARKINDA!

Günlerdir CHP seçmenindeki motivasyon kaybını ve bunun yaklaşan yerel seçimde sandığa gitmeme şeklinde sonuçlanabileceğini yazıyorum. Dün birkaç CHP yöneticisiyle konuştum.

Hepsi bu durumun farkındalar. Kendi seçmenlerini konsolide edip, yeniden seçim havasına sokacak fikirler arıyorlar. Hatta Kılıçdaroğlu büyükşehir belediye başkan adaylarını bu tehlike karşısında uyarmış ve çalışmalarını istemiş.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder