Candaş Tolga Işık Suriye konusunda en az kaygılı olan Suriyeliler
HABERİ PAYLAŞ

Suriye konusunda en az kaygılı olan Suriyeliler

Rusya'nın Soçi kentinde Suriye zirvesi var. Rusya, Türkiye ve İran’ın devlet başkanları üçlü zirvede Suriye için kafa yoruyor. Çözüm için çabalıyor. Konuşmalara, beyanatlara bakınca her üç ülke lideri de Suriye’de bir an önce barışın gelmesini istiyor. Her üç ülke lideri de Suriye’deki gelişmelerden kaygılı... ABD Savunma Bakanı önceki gün Suriye’den çekilme konusunda konuşurken kaygılı olduklarını söyledi. Çin kaygılı. Avrupa desen kaygıdan öte mültecilerden ödü patlıyor. Suriye’deki iç savaştan kaçıp farklı ülkelere yerleşen Suriyeliler artık o ülkelerde bir hayat kurdular. Büyük bir kısmı dönmeyi düşünmüyor. Suriye’deki Suriyeliler de diğer seçeneklere bakıp Esad konusunda mutabık gibiler... Velhasıl 2019 Şubat itibarıyla resim şu ki Suriye konusunda en çok kaygı duyanlar Suriyeli olmayanlar.

Haberin Devamı

TCDD GENEL MÜDÜRÜ'NÜ GÖREVDEN ALMAK İÇİN NİYE İKİ AY BEKLEDİNİZ?

TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın görevden alındı. Söylenti o ki Apaydın’ın görevden alınmasına sebep üst üste gelen tren kazaları ve sonrasında genel müdürün sosyal medyada sergilediği tavır... İsa Apaydın, tren kazalarından dolayı görevden alındıysa çok isabetli bir karar verilmiş. Lakin bu yüzden mi bilmiyoruz! Çünkü en son Ankara’daki ölümlü kazanın üzerinden iki ay geçti. Bir adamı insanların can verdiği bir hadisedeki kusurundan/ihmalinden dolayı görevden alacaksanız iki ay beklemezsiniz. Ya hemen alırsınız ya hiç almazsınız. Sayın Ulaştırma Bakanı’na düşen, çıkıp TCDD Genel Müdürü’nün neden görevden alındığı konusunda vatandaşı aydınlatmasıdır. Hazır aydınlatmışken Ankara’daki kazanın sebebini ve yeni bir kazaya engel olmak için alınan tedbirleri de anlatacağını umut ediyorum.

KARAYILAN YA DA BAYIK YAZDA BU KADAR YAZARDI

Bir önceki dönem HDP Van Milletvekili olan Nadir Yıldırım’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımdaki ifadeleriyle ilgili soruşturma başlatıldı. İfade özgürlüğünün sonuna kadar savunucusuyuz ama bu nedir arkadaş?! Sanki Türkiye halkının Meclisi’nin eski bir mensubu değil de Murat Karayılan, Cemil Bayık konuşuyor! Tahrik var, tehdit var, hakaret var, var oğlu var! HDP’ye Türkiye partisi olun dedikçe HDP’liler Kandil partisi oluyor. Yazık... Çok yazık...

Haberin Devamı

BİZE NE BUNDAN?

Suriye konusunda en az kaygılı olan Suriyeliler

Oyuncu Yıldız Asyalı demiş ki “Aşılama yöntemiyle hamile kalmayı düşünüyorum.” Allah rızası için biri bana anlatabilir mi, 80 milyon nüfuslu ülkemizde Yıldız Hanım’ın hamile kalıp kalmayacağını, kalacaksa nasıl hamile kalacağını merak eden bir tek Allah kulu var mıdır? Bir insan özel hayatından böyle bir detayı niye verir? Arkadaşım bize ne yahu!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder