Doç. Dr. Gökçen Erdoğan Daha neler!
HABERİ PAYLAŞ

Başınıza gelmeyen kalmadı mı sizce? Belki de kalmıştır, belki de bir yerlerde gülsek mi ağlasak mı şaşırtan bir şeyler daha vardır yaşanacak... Ne olursa olsun paniklemeyin, doktorlardan utanmayın ve tedbir için muayene olun. Penisinize göre prezervatif seçin, doktorun yazısına da eşin dostun lafına da bakmayın.

Daha neler

PREZERVATİF İÇİMDE KALDI DOKTORA GİTMEYE UTANIYORUM

SORU: Hocam, 26 yaşımdayım, 4 aylık evliyim. İkinci defa prezervatif içimde kaldı. İlkinde kendim çıkardım, kolaydı. Ama şimdi görünmüyor ve ağrım var. Doktora gidemem, utanırım. Nasıl çıkaracağım? Bana bir yol gösterir misiniz? Tarif etseniz yapabilirim. Zararı olur mu? O içerideyken yeniden ilişkiye girilir mi?

Haberin Devamı

CEVAP: Gençlik libidosu böyle bir şey herhalde. Durun, sakın ilişkiye falan girmeyin. Şu an vajinanızdan içeri girmiş ve bir bilinmeze doğru yol alan lastik bir madde var. Önce onu bir alalım. Bilinmez dediysem 8-12 cm uzunluğunda bir bilinmez. Vajinal kanalda gezinebilir ama rahim ağzına dayandığında orada kalır. Şu an muhtemelen vajinal kanalın sonunda olduğu için erişemiyorsunuz. İki parmağınızı vajinadan içeri doğru sokarak prezervatifi yakalayıp çekmeye çalıştıysanız ve olmadıysa doktora gidin, basit bir işlemle çıkaracaktır. ‘Doktordan utanmak’; işte bunu geride bırakmamız şart. Enfeksiyon riski de olduğu için kendiniz de çıkarsanız doktor da çıkarsa muayene olmanızı isterim ben. Ama en önemlisi ne biliyor musunuz? Prezervatifiniz işlevini kaybetti yani gebelik ihtimaliniz var. Dolayısıyla ertesi gün hapı almanızı öneririm. Ve bir de prezervatif, içinize kaçmayı alışkanlık haline getirdiyse prezervatifinizin ölçüsüyle penisin ölçüsü arasında bir uyumsuzluk var ya da ilişkide ereksiyon bozukluğu yaşandığı için prezervatif takıldığı biçimde kalamıyor. İlk ihtimalde eczane ya da markete, ikincide doktora gidiyor eşiniz. Tüm noktaları aydınlattığımızı umuyorum. Prezervatif yeniden doğru yere gelince sevişmelere devam.

Daha neler

DOKTORUN YAZISINI OKUYAMADIM ABLAMIN YÜZÜNDEN FİTİLİ YUTTUM

SORU: Hocam ben vajinal mantar nedeniyle doktora gittim. İki ilaç verdi ama reçeteyi okuyamadım. Ablamın yanlış yönlendirmesiyle fitili yuttum. Ve sonra bunlardan birinin fitil olduğunu öğrenince tableti de fitil gibi kullandım. Zehirlenir miyim, enfeksiyon kapar mıyım? Bu dün oldu ama ben sabaha kadar uyuyamadım. Utancımdan kimseye de söyleyemedim. Ne yapacağımı bilmiyorum.

Haberin Devamı

CEVAP: Öncelikle size reçete edilen ilaç ne olursa olsun üstünü ve prospektüsünü bir okuyun. Fitillerin üzerinde, üzerinde yazmazsa prospektüsünde vajinal yolla alındığı yazar. Şekli de bir değişik hani... Neyse ben 1 ay boyunca her gün fitili ağızdan alan hasta da tanıdığım için buna da şükür diyesim geliyor şu an. Her iki ilacı da yanlış aldığınız için tüm ihtimallere karşın muayene olmanızı isterim. Bir sorun olacağını sanmıyorum ama vücudunuzu dinleyin, ağrı, ateş, baskı hissi olursa mutlaka doktora başvurun. E bir de mantarınızda iyileşme görmeyince şaşırmayın çünkü sürece yeniden başlamanız gerekebilir. Reçeteyi okuyup çözmeye, yorumlamaya çalışmayın, anlatırken dinleyin, merak ettiklerinizi sorun. Eczacınızdan da ilaç kullanımını detaylı öğrenebilir, kendiniz de not alabilirsiniz. Halbuki inci gibi de yazarız, nasıl böyle oluyor hayret...

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder