Candaş Tolga Işık YEREL DEĞİL GENEL
HABERİ PAYLAŞ

YEREL DEĞİL GENEL

Haberin Devamı

Yahu altı üstü belediye başkanı seçecektik. Çalışanı ödüllendirip çalışmayanı cezalandıracak, projeleri ile umut veren adaylara oy verecektik. Ama öyle olmadı. Yerel seçim genel oldu. Öylesine genelleşti ki milyonlarca insan adını bile bilmediği adaylara sırf partisine bakarak oy verdi.

[[HAFTAYA]]

Aslına bakarsanız yerel seçimi genelleştiren bizzat Başbakan Erdoğan’dı. 17 Aralık’tan bu yana ortaya atılan tüm iddiaları bağımlı ve taraf olduğunu iddia ederek yargı yerine halkın takdirine bırakmak gibi bir strateji izledi. Bu sabah itibarı ile elimizde tuttuğumuz seçim sonuçları göstermiştir ki bu strateji başarılı oldu. Kimse kendini kandırmasın: Bu oyun sahibi AK Parti değil, 3 aydır süreci tek başına götüren Tayyip Erdoğan’dır.

*

Başbakan’ın 3 aydır izlediği politika sandıkta bir kez daha başarı getirdi ama esas soru şu: Sandıktaki bu sonuç topluma huzur getirecek mi? Türkiye’nin yüzde 50’si haklı zaferin tadını çıkarırken geri kalan yüzde 50’nin ruh hali “Pılımızı pırtımızı toparlayıp çekip gidelim” olduğu sürece zor. Sandık demokrasilerde önemli bir ilaç ama Türkiye’nin hastalığının çaresi olmadığı artık kesin.

*

AK Parti’nin zaferi kadar göze çarpan bir başka sonuç da CHP’nin müzmin başarısızlığı... 3 aydır neredeyse her gün şiddetini ve etkisini artıran bir muhalif kampanyaya rağmen ülkenin Ana Muhalefet Partisi bu sefer de istediğini alamadı.

CHP kampanyasını “Bunlar hırsız... Onlara oy vermeyin” sloganı üzerinden yürütürken seçmenin, “Tamam da size niye verelim?” sorusunu cevaplamayı ihmal etti. MHP, BDP ve hatta HÜDAP bile oyunu artırırken CHP’nin tesellilerle kendini avutmasının esas nedeni budur

Sıradaki haber yükleniyor...
holder