Cem Kerpiççiler Bir planınız var mı?
HABERİ PAYLAŞ

Bir planınız var mı?

Oğuz Çetin, TFF Futbol Gelişim Direktörü, Tolunay Kafkas Ümit (U21) Milli Takımı Teknik Direktörü ve Genç Milli Takımlar Sorumlusu, Rüştü Reçber TFF Futbol Gelişim Direktör Yardımcısı, Hami Mandıralı da A ve Ümit (U21) Milli Takımları Maç ve Oyuncu İzleme Antrenörü oldu.

Bu dört kıymetli isim bu birikimleriyle, Türk futbolunun gelişimi için çaba harcayacaklar. Peki ‘Futbol Gelişim Direktörlüğü’, tüm genç nüfusu kucaklayarak futbolun geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için ne tür girişimlerde bulunacak? Ne tür projeler yürütülecek? Bir 10 yıllık planlamamız var mı mesela? Her düzeyde antrenörün çağdaş eğitimini hedefleyen direktörlük kaliteli yetiştiricileri nasıl yetiştirecek?

Haberin Devamı

***

Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak bir çalışma yürütecekler mi? Okullardaki öğrencileri kucaklayacak ve yetenekli futbolcuları belirleyecek arama-tarama çalışmalarında bir yenilik olacak mı? Son olarak görevi yürüten Tolunay Kafkas’tan devraldıkları bir ‘hafıza’ var mı? Onun üzerine nasıl bir gelecek planlanıyor? Ajax Futbol Direktörü Marc Overmars’ın şu sözleri geliyor aklıma mesela: “Antrenman tesislerimizin yanına okul inşa ettik. Çocuklar okulun dibinde oldukları için yolda hiç zaman kaybetmiyorlar. Her gün daha uzun süreyi futbol odaklı geçiriyorlar.”

***

Keşke bu göreve atananlar bir basın toplantısı yapsalar, geleceğe dair yapmak istediklerini, hedeflerini anlatsalar. Yol haritalarını paylaşsalar, oyunun tüm paydaşları da bu çerçevede yapılanları ya da yapılmayanları değerlendirme şansına sahip olsa. Türkiye’de oyunun geleceğini planlayan birimden bunu beklemek hakkımız değil mi?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder