Cem Kerpiççiler Çare emek emek örmek...
HABERİ PAYLAŞ

Çare emek emek örmek...

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un 2.5 yıllık başkanlığı döneminde 4 teknik adamın görevine son verildi. Göreve geldiğinde Aykut Kocaman ile yola devam edip etmeme konusunda kararsızlık yaşayan Ali Koç, göreve getirdiği Phillip Cocu'nun ardından yardımcısı Erwin Koeman daha sonra ise Ersun Yanal ile çalıştı. Bu sezonun başında ise takımın başına Erol Bulut getirildi. Göreve geldiğinde sportif direktör olarak Damien Comolli'yi belirleyen Ali Koç, son olarak futbol aklı olarak Emre Belözoğlu'nu seçti.

Transfer obezitesi mi?

Haberin Devamı

Haziran 2018'de kulüp başkanlığına Ali Koç'un gelmesiyle birlikte başlayan süreçte son olarak Macar futbolcu Attila Szalai'yi renklerine bağlayan kulüp şu ana kadar toplam 49 transfer gerçekleştirdi. Macar oyuncu son 6 transfer döneminde dokuzuncu stoper olarak kayıtlara geçti. Sportif direktörler, teknik direktörler, oyuncular değişirken değişmeyen tablo istenilen takımın bir türlü kurulaması ve başarıya ulaşılamamasıydı.

İyi ekip kurmak ve sabretmek

Kaseti geriye sarsak, Ali Koç başkan olur olmaz Aykut Kocaman'dan aldığı rapor çerçevesinde takıma birkaç takviye ve hoca ile yola devam etse sonuç ne olurdu? Ya da Phillip Cocu ile sezon tamamlansa ve ikinci sene için şans verilse mesela. Her sezona 'Ne olursa olsun şampiyonluk parolası' yerine 'Bu sene inşa sezonu, tuğla tuğla öreceğiz bir takım yaratacağız ve biz iyi bir ekip oldukça iyi sonuçlar kendiliğinden gelecek' mantığıyla ne zaman bakacağız ya da bakabilecek miyiz?

Kıymetli olan oyun planıdır

Her sezon başında yeni teknik direktör yeni oyuncular... İşin mali boyutuyla birlikte sonu gelmez bir açmaza dönüşüyor mesele. Oysa hayatın her alanında sabretmeye, emek emek örmeye, üstüne koyarak yürümeye mecburuz. Hiçbir gelişme bir anda olmuyor. Transfer obezitesi ile birlikte durmadan değişen oyuncular, olmayan bir oyun ezberi, setleri birlikte çalışamayan oyuncu grubu bizi sisli bir belirsizlikler atlasına sürüklüyor. Oyunculara kıymet veren oyun planıdır. Onları değerli kılmak, maksimum performans almak adına bir plan çıkarmak ve öyle yürümek zorundayız.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder