Cem Kerpiççiler Çin’de futbol haziran sonunda başlayabilir
HABERİ PAYLAŞ

Çin’de futbol haziran sonunda başlayabilir

Corona virüs dünyanın üzerine kâbus gibi çökerken Avrupa’nın birçok ülkesinde futbola yeniden dönme planları yapılıyor. Corona virüsün vurduğu ilk ülke olan Çin Halk Cumhuriyeti’nin İstanbul Başkonsolosluğu Sözcüsü Yang Yun, ülkesinde liglerinin haziran sonunda ya da temmuz başında başlama ihtimalinin olduğunu söylüyor.

‘Beşiktaş her zaman Çin’le irtibat halinde’

“Çin’deki yetkili kuruluşlar hâlâ değerlendirme sürecinde. Önceliğimiz hem sporcularımızın hem de izleyicilerimizin sağlığını korumaktır” diyen Yang Yun, “Türkiye ve Çin, salgına dair birbirlerinin fikirleri ve tecrübeleri üzerinden spor alanında özellikle futbolda bir çalışma yapacaklar mı?” sorusuna ise şu yanıtı veriyor: “Bu konuda pek fazla bilgiye sahip değilim. Ama Beşiktaş kulübü her zaman Çin’deki meslektaşlarıyla irtibat halinde ve ortaklaşa yürüttüğü bazı iş birliği projeleri mutlaka vardır.”

Haberin Devamı

‘2 kez video konferans düzenlendi’

Son 2 ay içinde Çin ve Türkiye’nin sağlık uzmanlarının birkaç defa video konferans düzenlediğini söyleyen Yang Yun, “Bu konferanslarda hem hastaların tedavisi hem de sosyal kontrol tedbirleri ele alınmıştır. Şimdi iki ülkenin sağlık birimleri temas halinde” diyor.

‘Aşı tüm dünya için kullanıma sokulacak’

“Çin'deki aşı çalışmaları ne durumda?” sorusuna ise şöyle yanıt veriyor: “Çin’de farklı yöntemlerle aşılar geliştiriliyor. Şimdi 5 çeşit aşı klinik test aşamasında, ve en ileri giden aşının klinik test aşamasının ikinci fazının temmuzda tamamlanması öngörülüyor. Bu dünya çapında en ileride bulunan aşı çalışmasıdır. Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Çin tarafından geliştirilen aşıların tüm dünya için kullanıma sokulacağını açıkladı.”

Sıradaki haber yükleniyor...
holder