Cem Kerpiççiler Sınıfta kaldın Aykut Kocaman!
HABERİ PAYLAŞ

Sınıfta kaldın Aykut Kocaman!

126 günlük hasret sona erdi

Sezona devrim parolasıyla başlayıp ön elemelerde önce Şampiyonlar Ligi'ne, ardından UEFA Avrupa Ligi'ne veda etmiş ve Süper Lig'in ilk 4 maçında iki kez sahadan başı önde ayrılmıştı Fenerbahçe. Cezaydı, deplasmandı derken sevgililerine hasret kalan binlerce Fenerbahçeli tam 126 gün sonra büyük bir özlemle koştu Şükrü Saraçoğlu Stadı'na...

Sözde favori Beşiktaş'tı!

Rakip sahadaki lig derbilerinde galibiyeti mumla arayan Beşiktaş ise Quaresma ve Guti gibi yıldızlarıyla uzun süre sonra ilk defa "favori" çığlıkları altında ayak bastı Kadıköy çimlerine. 326 maçta 120 kez sarı lacivertlileri devirmeyi başaran Kara Kartal 122 kez Kanarya'ya boyun eğmişti düne kadar.

Haberin Devamı

Futbol hücumdan ibaret değil!

"100. yıl ruhu geri geldi" hikayesiyle gaza getirilen Beşiktaş, hayatının her dakikasında yalnızca kadınları düşünen bir adam gibi futbolun sadece hücumdan ibaret olduğu fikrine biat ediyordu. Beklendiği gibi Alex De Souza'yla maça başlayan Aykut Kocaman, Miroslav Stoch'u yanında oturtmayı tercih edip Issiar Dia'yı sahaya sürdü. İyileşen Volkan Demirel ve sağ kanadın tapusunu elinde bulunduran Gökhan Gönül'ün sahalara dönmesi Aykut Kocaman'ın en önemli avantajıydı.

Önce bekleyip sonra vurdular

Beşiktaş fırtına gibi maça başlarken Fenerbahçe sanki İnönü deplasmanındaymış gibi dalga dalga gelen akınları kesmeye çalıştı 23. dakikaya kadar Beşiktaş'ın ardı arkası kesilmeyen ataklarını kendi sahasında karşılamaya çalışan Fenerbahçe dişini göstermeye başladı. Şükrü Saraçoğlu'nda oynadıklarını fark eden Fenerbahçeli futbolcular ilk iki yüklenmenin ardından arzu ettikleri gole ulaştı.

Fenerbahçe daha çok istedi

Mamadou Niang'ın attığı gol Fenerbahçe'nin bu maçı kazanmayı ne kadar istediğini anlamak isteyenler için bir pusulaydı adeta. Golün ardından neredeyse oyunu tamamen Beşiktaş'ın sahasına yıkan Fenerbahçe, Mamadou Niang, Issiar Dia ve Alex De Souza'yla neredeyse bir derbi maçta gol kaçırma rekoru kırıyordu. Ouaresma'nın kanat değiştirip durması ise Fenerbahçe'nin taktiğinin tuttuğunu gösteriyordu.

Haberin Devamı

İlk yarının kopyasını izledik

İkinci yarının başlangıcı ilk yarının adeta kopyasıydı. Belki de tek fark Aykut Kocaman'ın Emre Belözoğlu'nun yerine Özer Hurmacı'yı sahaya sürmesiydi. Eğer bir sakatlığı yoksa Emre Belözoğlu'nu dışarı almak hiç de akıllı bir hamle değildi.

Yanlış tercih orta sahayı çökertti

Beşiktaş arka arkaya iki pozisyon bulurken Fenerbahçe'de Mamodou Niang'ın ezdiği top akıllara Daniel Guiza'yı getirdi. Beşiktaş Bobo'yu oyuna alırken herkes Aykut Kocaman'dan Miroslav Stoch hamlesini bekledi. Oysa Aykut Kocaman, Baron Christian'ı oyuna aldı.

Gol geliyorum dedi

Orta sahada hakimiyeti eline geçiren Beşiktaş'ın akınlarına Fenerbahçe kontraataklarla karşılık verdi. Orta sahayı elini kolunu sallaya sallaya geçen Beşiktaş Bobo'nun düşürülmesiyle kazandığı penaltıyı Guti'yle gole çevirdi.

Okula mutlu başlayacaklardı

Bernd Schuster'in taktik hamlelerine karşı önce Emre Belözoğlu'nu çıkarıp Özer Hurmacı'yı alan sonra da Alex de Souza'nın yerine Baron Christian'ı sahaya süren Aykut Kocaman ne yazık ki sınıfta kaldı. Okullarına Beşiktaş galibiyetiyle sevinç içinde gitmeyi hayal kuran Fenerbahçeli çocukların sevincini kursağında bıraktı.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder