Cem Kerpiççiler Uyumun anahtarı spor
HABERİ PAYLAŞ

Uyumun anahtarı spor

2019’da evlerini terk etmek zorunda kalanların sayısı 9.4 milyon kişi artarken, dünya genelinde mülteci konumuna düşen ve sığınma arayan kişilerin sayısı 33.6 milyona erişti. Bu topluluğun yarısını çocuklar oluşturuyor. Dünyada en çok mülteciyi son 7 yıldır Türkiye barındırıyor.

4 milyon sığınmacı

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre; 79.5 milyon insan yerinden edilirken her dakika 25 kişi evini terk ediyor. Türkiye’de sığınmacı sayısının 4 milyona ulaştığı belirtiliyor. 793 bin 13 sığınmacı eğitime dahil edilirken, halk eğitim merkezlerinde 1 milyon 539 bin 785 kursiyere eğitim verildi.

Haberin Devamı

28 tesis inşa edilecek

Gençlik ve Spor Bakanlığı, mülteci gençler için ‘Avrupa Birliği’nin Türkiye’deki Mülteciler için Mali Yardım Programı’ kapsamında çeşitli sosyal ve sportif tesisleri inşa ediyor. Bakanlığın Avrupa Birliği’nin (AB) desteklediği KfW (Alman Kalkınma Bankası) ile ortak yürüteceği proje kapsamında 6-30 yaş aralığındaki Suriyeli ve Türk çocukların yararlanabilmesi için Adana, Adıyaman, Batman, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Mardin, Mersin, Osmaniye, Şanlıurfa illerinde 28 spor tesisi inşa edilecek.

Gençlik merkezleri mühim

Uzman yetiştiriciler tarafından verilen spor eğitimlerine katılan gençler, bölgedeki Gençlik Merkezleri’nden de ücretsiz yararlanabiliyor. Dış politika tartışmasını bir kenara bırakırsak, entegrasyon çerçevesinde spor çok mühim bir rol üstlenebilir. Ülkemize sığınan çocuk ve gençlerin bütünleşmesi açısından bu tür hamleler çok kıymetli.

Zenginleşme olarak görmek

Göçmenleri Türkiye’deki spor dünyası için bir zenginleşme olarak görmek de mümkün. Mülteciler, sığınmacılar ve göçmenler spor yoluyla dil, dayanışma ve özgüven açısından gelişme sağlayıp içinde bulundukları topluma daha çabuk ve zorlanmadan uyum sağlayabiliyorlar.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder