Cem Kerpiççiler Ya Aysel Anne olmasaydı!
HABERİ PAYLAŞ

Ya Aysel Anne olmasaydı!

Dünya Şampiyonası’nda bronz madalya kazanarak Türkiye’ye büyük gurur yaşatan Ampute Milli Takımı’nda yer alan oyunculardan biri o. 4 yaşında geçirdiği trafik kazasıyla sağ ayağını kaybeden milli ampute futbolcu ve atlet Barış Telli’nin hikayesi memlekette engelli sporcuların neler yaşadığını anlamamız için büyük önem taşıyor.

Annem olmasaydı yapamazdım!

Yaşadıklarını Anadolu Ajansı'na anlatan 26 yaşındaki Barış Telli, "İlkokul çağında engelli olduğum için okul yönetimi beni almak istemedi. Annem ise ’benim oğlumun normal çocuklardan farkı yok’ diyerek kabul etmedi. Okul yönetimine direnip, beni okula sırtında taşıyarak götüren, hayatını bana veren, yaşam koçum, psikoloğum, aşçım, her şeyim annem olmasa bugünlere gelemezdim."

Haberin Devamı

Ödüla geçtik destek istiyoruz

Anne Aysel Telli'nin söyledikleri ise hepimizin canını yakmalı: "Araba yok, değnek yok, her yere sırtımda taşırdım. Engelli diye okula almak istemediler, engelli okuluna gitsin dediler ama ben kabul etmedim. Çok zor günler geçirdik ama hiç yılmadık. En büyük isteğim Barış’ın kendine yetebilen, öz güvenli bir insan olarak yetişmesiydi. Ortaokulda içim kan ağlayarak aynı mahalledeki yatılı okula yazdırdım. Devlet, bu çocukların masraflarını en iyi şekilde karşılamalı. Bazen ödüller bile verilmiyor ama biz ödülü geçtik, destek olsunlar yeter."

Sıradaki haber yükleniyor...
holder